9 entry daha
  • ilk yarısında fena değil kıvamındaydım ama ikinci yarıda filme aşık oldum diyebilirim. oyunculuklar muhteşemdi. hatta o kadar iyi ki sanki gizli kamerayla çekim yapmışlar, kameraman, ışıkçı, yönetmen vs. yok. zengin takımının çirkinliklerini de çok güzel koymuş ortaya, bravo.
    --- spoiler ---

    aldatılan gelinin kendisin aldatan, sorumluluk nedir, baba olmak nedir bilmeyen, faturaları ödemekten başka bir şeyden anlamayan kocası macit yüzünden isyan ettiği sahne çok iyiydi. evde çocuklara bakan, tüm işleri yapan, kocasının ailesinin ve kendi ailesinin tüm isteklerini yerine getiren, yine de hor görülen bir kadının macit gibi bir mendabura katlanmasının tek sebebi parasal sorunlar. ne kadar şerefsizlik yaparsa yapsın fatura ödediği için katlanmak zorundayım deyip duruyordu.
    ama bence bu isyan edişteki en önemli nokta kadının "hepiniz ne haltlar yediğini biliyorsunuz, annesi biliyor, kardeşleri biliyor, onu annesinin evinden arıyor kadınlar. hepiniz ona beni aldatmasında yardımcı oluyorsunuz" demesiydi. toplumun aldatan erkeğe bakış açısına isyan ediyordu. o kendisini umursamadan etrafındaki herkesin dediğini yapsa bile hor görülüyor ama kocası karı kız peşinde koşsa bile hor görülmüyor, dışlanmıyor, yargılanmıyor bile adam akıllı. yönetmen burada feminist bir tavır takınmış gibi geldi.

    filmin sonları da çok iyiydi. süleyman'ın ailesi teknede doymak bilmeyen, her şeyden çabuk sıkılan, şımarık zenginleri memnun etmek için debelenip duruken süleyman da motorunu yakalamak için canını hiçe sayıyordu. hepsi neden peki? bu kadar fakir insanın kendi hayatları için bile harcamadıkları çabayı şimdi harcamalarının sebebi neydi? istedikleri işi yapabilmelerine izin versinler diye zenginleri memnun etmek. kız bile dansöz kıyafetini giyip kendini harap etti resmen. herhangi bir alanda yükselmenin koşulu da bu işte. üstlerini memnun etmek için gerekirse kendi değerlerinden vazgeçeceksin.

    --- spoiler ---
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap