49 entry daha
  • cok ilginc 4 gününü gecirdim kopenhag'da ve christiania'da. civarda oldukca cok turk de vardi. birkac tipleme paylasiyorum:

    -ahmet abi: arkadasinin ucan arabalari icad ettigini ve amerika'nin bu arkadasini intihar etti gibi gösterip amerika'ya kacirdigini iddia ediyor. adamla saatlarce sohbet ettik sayilir ama adini sormayi unuttum. (adini bardaki baskalarindan ögrendik. sahte isim olabilir.)

    -adini bilmedigim taylandli kadin: hic konusma firsatim olmadi ancak uzaktan uzaktan cok kestim. 50-60 yaslari arasinda. hayattan yemedigi darbe kalmamis. sonunda buraya düsmüs. her aksam 7-8 gibi damliyor ahmet abi'nin dedigine göre ve sabaha kadar oradan cikmiyor. sigara icmedigi 1 saniye bile yok kadinin. bir önce söndürdügünün izmaritiyle digerini yakiyor.

    -sükrü abi: hayatta tanidigim en ilginc insan. kel. 25 santim sakali var. makedonya'da büyümüs ama türkcesi benden iyi. ne is yaptigi mechul ama kral adam. müzik sesi duyar duymaz dans etmeye basliyor. 4 dil biliyor. kopenhag sokaklarinda buyumus. 16 yasindan beri christiania müdavimi.

    -leona: 27 yasinda sarisin renkli gözlü bir danimarkali kiz. yüzünün her noktasindan masumiyet akiyor. teknolojiyle tek ilgisi mail adresi. o da benim atacagim maillere bakmak icin lisede aldigi mail adresini verdi bana. sosyal yardimla geciniyor cunku 21 yasinda anne olmus. nü kadin resimleri yapiyor. 2 kiz kardesi ve annesiyle yasiyor. kiz kardesleri modelleri. onlari ciplak ciziyormus. isin en ilginc tarafi kizin hayali 3 yil daha cocugunun olgunlasmasini bekledikten sonra bir egitim alip calismaya baslamak. evlenip hayatini ailesine adamak istiyor. gecenin sonunda evlenme teklif ettim, "you have my mailadress" dedi gülümseyerek. ama biraz yorulmus sanirim. aylik 9 bin kron geliri var ve 7 binini direkt olarak kiraya veriyor. geri kalan 2 bin kronla da tüm ay gecinmeye calisiyor. kiyamazsin

    -atarli barmen abi: 1.50 boyunda bir abi. ben oradayken boyu 1.90'nin üzerinde olan 3-4 farkli herifi tokatlayarak disari atti. helal olsun.

    -afrikali müzik grubu: rihanna bok yemis, solisti olan kiz o derece iyi. kizin üzerindeki t-shirt'te "if i ruled the world" yaziyordu. güzel olabilirdi.

    -danimarkali rahat abla: almis kocasini cocugunu yanina, gelmis christiania'ya kocasiyla karsilikli esrar tüttürüyor. cocugunun altini da bar masasinda degistirdi. daha sonradan ögrendim ki kadin da kocasi da cerrahmis.

    -manik isvecli teyze: 75 yasinda. saclarini iki yandan örmüs. 12 yil önce ölümden dönmüs. kendine geldiginde farkli bir insanmis. evini arabasini isini birakip christiania'da sokaklarda yasamaya baslamis. simdi kendine bir ev tutmus ama salonunu evsizlere ayirmis. isi de turist rehberligi ama para almiyor. bir bira ismarliyorsun ve seni kahkahalar attira attira dolastiriyor christiania'da.

    -alpachino'ya benzeyen ve onun gibi konusan irak asilli üniversite ögrencisi

    kisacasi; herkes hayatin amina koymus tesbih yapmis salliyor. yilin 365 günü reggae festivali kafasi. hickimse de hikayesini sakinmiyor.
    buraya bir de 30'larin basinda gitmek gerekir sanirim. öyle iste.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap