• insan denilen türün ahlaksızlık sınırlarını zorlamaya devam ettiğini gösteren olay.

    söyleyecek çok şey olmasına karşın bu genel yozlaşmayı aktarmak için yeteri kadar kötü söz hafıza ve bilgisine sahip olmadığımı düşünüyorum.

    adalet, hak, hukuk gibi kavramların sadece belirli bir kitleye yönelik olduğunu ispatlarcasına olaylardan haberlerden bir başkası sadece bu. ancak öyle olmasına rağmen şahsen hala dehşete düşüp şaşırabiliyorum... daha fazlası olmamasını ümit ettiğimden mi, çok mu safım yoksa hala çok yakınımda yeterince kötülüğe bulaşılmamış mı bilemiyorum.

    yasalar, hukuk, adalet gibi kavramlar toplumu korumak, düzen içerisinde huzurla yaşamayı sağlamak ve çoğunlukla suçu önlemek amacı ile uygulanmıyor mu? öyle ise insan mı bu kadar kötü yoksa yasalar mı aciz, yine o yasaları çiğneyen insan elinden çıktığı için?

    bu ahlaksızlık ve yozlaşma bana fazla. daha fazla irdeleyip sinirimi bozmak istemiyorum. sektöre dönüşmüş iş daha ne denilebilir ki?!

    kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26542237.asp

    "hacizlik olan lüks otomobilleri alacaklıdan kaçırmak için ‘yeni bir formül’ geliştirildi. haczedilen otomobil sahibi tarafından özenle parçalara ayrılıyor; değerli parçalar saklanıyor. daha sonra alacaklı tarafa haber verilerek başlarına böyle bir durumun geldiği bildiriliyor. kısa süre sonra kaba iskelet haldeki otomobil icradan satışa konuluyor. borçlu taraf bir yakınını ihaleye koyarak otomobili alıyor; daha önceki parçalar yeniden birleştiriliyor. bir tür ‘sektör’ haline getirilen bu uygulama ile ilgili ilk kez bir mahkeme, borçlunun bilinçli olarak otomobili parçalara ayırdığı gerekçesiyle 3 yıl hapis cezası ve 200 bin tl de para cezası verdi."
hesabın var mı? giriş yap