414 entry daha
  • yaklaşık 3 aydır yaşadığım ve 1 yıldan daha uzun bir süre de yaşayacağım şehir. daha önce de bir iki defa gezmek için gelmiştim ve zaten az çok bilgi ve gözlem sahibiydim.
    bugün bir arkadaşımla facede sohbet ederken, konuşmanın bir yerinde kendisine "atla gel bir haftasonu, gezdiririz seni" diyince, aynen şöyle bir cevap aldım; "diyarbakır'a mı :))". "gayet tabi neden ki ?" diye sorunca, "e yani ne biliim, diyarbakır nasıl ki" falan filan diye devam etti sohbet.
    kendisini suçlayamam; bugün hala birçok insanın diyarbakır'da insanların belinde silahlarla gezip sokakta birbirini vurduğunu düşündüğüne eminim. basitçe ifade edeyim; burada da insanlar gloria jeans'te gidip kahve içiyor, çocuklarını lunaparka götürüyor, alışveriş merkezlerine gidip alışveriş yapıyor, burger king'de hamburger yiyor. yabancı dil kursuna gidiyor, sanat galerilerinde yeni eserler üretmeye çalışıyor, açık hava film gösterimlerine katılıyor, amatör ve yerel film festivalleri düzenliyor, konserlere gidiyor, dışarda pazar kahvaltısına gidiyor vs. bu kadar basit ve ayrıntılı anlatıyorum çünkü birçok insanın saydığım bu sıradan şeylerin her birine tek tek şaşıracağına eminim. neyse bu işin sıradan ve gündelik tarafı. burada insanlar gayet medeni lan. o eski sikik devletin size dayatmış olduğu önyargılardan bir kurtulun artık, bir insan türkçeyi kusursuz konuşamıyorsa, bu o insanın medeni olmadığı ve olamayacağı anlamına gelmiyor. ne kadar medeni olabildiklerini gelip önyargısız bir gözlemle anlayabilirsin ancak. mesleğim gereği insanla muhatap oluyorum ve buranın insanları kendisine önyargıyla yaklaşmayan insana sonsuz bir saygı ve samimiyet gösteriyor. burada insanlar birbirine selam veriyor, nezaket gösteriyor, teşekkür ediyor, kadınlara saygı gösteriyor ve iddia ediyorum ki bir kadının yalnız başına en rahat dolaşabileceği şehirlerden biridir diyarbakır. (bazı bölgelerde bazı saatler hariç tabi, o kadarı paris'te de var).
    gelin amına koyim gelin. kendi ülkenizden, kendi insanınızdan bu kadar korkmayın. benim anlatmamla bir bok anlayamazsınız.
901 entry daha
hesabın var mı? giriş yap