385 entry daha
  • filmi beş kere izlemiş biri olarak sonunda fark ettim ki en sevdiğim sahnesi.. yok hadi en demiyim ayıramadım şimdi ama en sevdiklerimden biri şu diyaloğun geçtiği sahnedir:

    --- spoiler ---

    kitapçı kız*: yani "yıllar yılı dert yolunda ne ilk ne de sonuncuyum. kahrediyor hayat beni ben acılar çocuğuyum"

    cemal: sevmiyom ben orhan gencebay.

    kitapçı kız: orhan gencebay değil ki bu.

    cemal: biliyom da sevmiyom ben orhan gencebay. çok hesaplıyo ya şeyleri.. hesaplıyo derken tamam belki memlekette en iyi bağlamayı o çalıyo ama. ya da ne bileyim bazen bi şarkının sırf giriş kısmında 4 tane farklı makamı birbirine çok iyi şekilde bağlıyo falan ama... sen o gitarı niye sokuyon ki işin içine. duyduğu gibi davranmıyo bence. samimi gelmiyo bana. bak ferdi öyle değil misal. o bana böyle olduğu gibi daha içten geliyo. hesapsız, kitapsız, paldır küldür, ne gelirse. bilmediği şeylere hiç bulaşmıyo. belki üç tane şey biliyo ama o üç şeyi en iyi o biliyo. orhan ben de biliyom diye yırtıyo kendini, ferdi ben de özledim diyo da daha da bişe demiyo.

    kitapçı kız: sen naptın ya.. bunca lafı biliyordun da niye bunları karına söylemedin?

    cemal: dinlemiyo ki beni. hem bunları o da biliyo ki zaten bunları herkes bilir. hepimizin bildiği şeyler bunlar. bizim derdimiz daha büyük. böyle tanrıçayla manrıçayla geçicek gibi değil. değilmiş yani.

    kitapçı kız: aman iyi be sen de gencebay'ı beğenme şekspir'i beğenme.

    cemal: başka bişe lazım bize.. daha önce hiç bilmediğimiz bişe..

    --- spoiler ---

    film youtube'a yüklendiğine göre sahneyi de direk koyalım buraya: sevmiyom ben orhan gencebay!
371 entry daha
hesabın var mı? giriş yap