13 entry daha
  • 2010 yılında srebrenitsa katliamından sağ kurtulan hasan nuhanoviç ve akrabası rizo mustafic soykırım ve savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunmuşlar.

    --- alıntı ---

    karremans’ın avukatı geert-jan knoops yaptığı açıklamada karremans’ın kusurlu bir davranış göstermediğine karar verildiğini açıkladı. ama bu karar sürecin sona erdiğini göstermiyor. yakınlarını kaybedenler hem hollandalı askerlerden hem albay karreman’dan hem de hollanda devleti’nden şikâyetçi olabilirler.

    işte türkiye bu noktada devreye girebilir. boşnakları haklarını aramalarında herhalde yalnız bırakmaz. ve türkiye, boşnaklara maddi ve hukuki destek verip, olayın baş sorumlusu hollanda ve albay karremans hakkında şikâyetçi olmalarını sağlayabilir. hatta türkiye, hollanda’ya srebrenitsa katliamından sorumlu olanların yargı önüne çıkarılmasına kadar ekonomik yaptırım uygulayabilir. çünkü türkiye, hollanda’dan geçen yıl 3,3 milyar dolar tutarında ithalat yaptı. işte bu ithal edilen hollanda malları boykot edilebilir. çünkü boşnakların niçin katledildiği belli. sırp ordusu başkomutanı miladiç açıklıyor; “türklerden intikam almamızın vakti geldi” diyor.

    o hâlde türkiye, boşnak katliamına aracılık eden hollandalı albayın yargı önüne çıkartılmasını sağlamakla yükümlü oluyor. 12 yıldır iktidarda olan hükümet’in bu işlere artık zaman ayırması şart.

    --- alıntı ---
23 entry daha
hesabın var mı? giriş yap