10 entry daha
  • clif ve derek.. ki aynı zamanda senarist ve yönetmenler.. ayrıca gerçek isimleriyle oynamışlar..
    iki arkadaş uzun zamandır planladıkları 30 ülkeyi kapsayan dünya turuna çıkarlar.. bu turu kamera ile tespit edip bloglarında yayımlayacaklardır.. her şey güzel başlar, yola çıkmadan arkadaşlarına parti verirler vs.. film de böyle başlıyor zaten..
    derek, uzakdoğulu.. tura çıkmadan önce beyninde bir anevrizma olduğu ortaya çıkar. hayatına dikkat etmeli, en ufak bir uyuşmada hastaneye başvurmalıdır.. zira beyin kanaması riski yüksektir..
    turun barcelona ayağı iyi geçer.. ta ki fransa ayağına kadar.. paris'te felekten bir gece geçirmeye karar verirler.. iddiaya girerler, derek bardan bir kızla beraber olacaktır. neticede derek, bardan bir kız ayarlamayı başarır; audrey..
    onunla otelde geçirdiği geceden sonra, ne olduğu anlaşılmaz biçimde kan revan içinde uyanır.. ve aslında film de tam burada başlar.. merak etmeyin, buraya kadar yazdıklarım 1 saat 25 dakikalık filmin, ilk 14 dakikası.. :)
    şimdi spoiler...

    --- spoiler ---

    film çağdaş bir vampir uyarlaması..
    fakat içinde yığınla abukluk barındırıyor o ayrı..
    mesela.. clif, arkadaşının o kızla birlikte olduktan sonra vampire dönüştüğünü görüyor fakat hiçbir şey yapmıyor.. filme çekmeye, onu ikna etmeye çalışıyor.. hastaneye götürmeye filan.. en ölümcül anları bile kaydediyor ki, esasen iş eğlencelikten çıkmış, ölüm kalım meselesine dönmüş, farkında değil veya senaryo icabı böyle yürüyorlar..
    derek, süper güçler kazanıp vampirleştiği halde enteresan bir merhameti var.. canavarlıkla insanlık arasında gidip geliyor..
    ayrıca audrey'nin dönüştürdüğü ilk vampir olması da enteresan..
    yine enteresan olan, filmin finalininin finalinde, yani jenerik aktıktan sonra gördüğümüz üzere clif de dönüşmüş.. yani derek, ilk öldürdüğü insanı dönüştürmüş farkında olmadan..
    belli ki, filmin ikincisi geliyor...
    seyirlik mi eh.. korku mu, cık.. çerez mi, belki..

    --- spoiler ---
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap