6 entry daha
  • (bkz: #43514803)

    entry'siyle beni eleştirmiş yazar.

    maalesef hristiyanlık'ı din, kitabını incil (hem de dört tane) sandığı için anlattığımı anlamakta zorlanmış yazar.

    dedim ki,

    hristiyanlık'ın gerçekliğine dair en büyük kanıt havarilerin idam edilmesidir. insanlar uydurduğu yalanlar uğruna idam edilmeyi göze alır mı?

    arkadaş almış gelmiş demiş ki (al dedi çocuklarını dedi geldi aklıma) "ee sahabeler öldürüldü ona ne diyorsun?"

    şimdi efenim. sözlükte defaatle belirtildiği üzre incil havariler tarafından yazılmıştır. kuran gibi gökten inme bir kitap olduğuna inanmayız. ve incili okuduğunuzda göreceksiniz ki havariler bizzat mucizelere şahit olmaktan öte mucize gerçekleştiriyorlasr. hasta iyileştiriyorlar, ölü diriltiyorlar vs.

    yani eğer incil yalansa, bu mucizlere olmamışsa, bu havariler hepsini uydurmuş ve yazmış demektir. 10 kişi kendi yalanları uğruna bilerek ölüme gitmiş demektir.

    ama islam'da olay bu şekilde değildir. muhammed'in mucizesi ne var? kaç ölümü göze almış sahabe bir mucizeye tanıklık etmiş? isim verin bana? deyin ki x kişisi muhammed'in şu mucizevi olayı yaptığına şahit olmuş ardından öldürülmüştür. miraca, ayın bölünmesine (!) kaç tanık varmış?

    demem o ki, islam uğruna ölenlerin muhammede inanmış olması yeterlidir. ancak hristiyanlık uğruna ölen havariler kendileri yazdıkları kitaba inanmış olmalıdırlar.

    öyle yani genç adam. feel the difference.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap