52 entry daha
  • atanamayan frank zappa. ahgsjha şaka şaka, frank zappa'nın <caps lock aç>müzikal açıdan<caps lock kapa> kat be kat üstünde biri john zorn. özellikle 95 yılından sonra yaptığı işler gerçekten enfes ve müzik tarihinde yer edecek cinsten şeyler.

    adamdaki müzikal hayal gücünün farkına varmak için; lucifer book of angels volume 10, the circle maker ve bar kokhba albümleri mutlaka dinlenmeli. bu albümlerde chamber jazz formunu kusursuz bi şekilde işliyo hazret. ve yaptığı bu mükemmel form adamın müzikal yelpazesinin sadece bir kolu.
    jazz fusion'un dibine vurduğu electric masada grubu, avantgard projesi naked city'le yaptığı albumler, filmworks serisi, book of angels'in diğer serileri ve daha onlarca projesiyle john zorn gerçek bi deha. ve açıkçası, bence dünyanın yaşayan en iyi müzisyenlerinden.

    baştaki caps lock'ın nedeni ise aslında ayrı bir entry konusu olabilir ilerde. zorn, frank zappa'nın aksine kendisinin oldukça apolitik olduğunu, gazete okumadığını, gündemi takip etmediğini, siyaset konuşmayı sevmediğini söylüyor. ancak bestelerinin, albümlerinin, kurduğu grupların isimlerinin bir çoğunun yahudi kültürünü temsil eden isimler olması, yahudiliğin köklerinden gelen ilhamla müziğin çarpışması olarak açıkladığı radical jewish culture gibi hareketler organize etmesi yüzünden kültürel siyonizm yapmakla suçlanıyor kimi zaman. http://www.furious.com/perfect/zornzion.html
    beni bireysel olarak ayar edense konserlerde sık sık giydiği şu kamufulaj pantolon. hadi dindar olmasına alıştık bi şekilde de, bi de militarist çıkarsa çıldırırım ya.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap