26 entry daha
  • şimdi bu arkadaşımız şubat 1990 doğumlu, yani bu sezonun ortasında 25 yaşına girecek. 25 yaş! ne yazık ki bizde hala genç oyuncu sanılıyor 24-25 yaşına kadarki topçular. işin bir tarafı bu. diğer tarafında ise çok daha acı bir tablo var.

    sefa, 11-12 sezonunda 570 bin euro bonservis bedeliyle kayserispor'a transfer olmuş. avrupa futbol piyasasında kendini henüz kanıtlamamış, yetenekli ve genç sayılabilecek (21) bir futbolcuya, türk olması ve türkiye liginde türk statüsünde oynayabilmesi adına verilmiş normal bir miktar, 570 bin euro.

    kayserispor'daki 3 sezonun sonunda takımı küme düşen sefa, oynadığı toplam 85 maçta 13 gol ve 17 asist gibi bir istatistik tutturmuş. yani maç başına ortalama 0.15 gol ve 0.2 asist. bu da demek oluyor ki her 10 maçta 1.5 gol - 2 asist. yani sezona vursan 4-5 gol, 6-7 asist.

    beşiktaş gibi üst sıralara oynayan bir takımda bu oranların kayda değer şekilde artmayacağı da varsayılırsa, beşiktaş'ın sefa yılmaz'ın kulübüne verebileceği maksimum bonservis bedeli 1 milyon euro olmalıdır. oyuncuya önerilecek kontrat da olcay ve oğuzhan gibi futbolcuların kontratlarından düşük olmalıdır.

    mehmet topuz ve gökhan ünal'dan başlayarak yıllardır kulüpleri kazıklayan kayserispor'a ve süleyman hurma'ya artık müsaade edilmemelidir.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap