• kadın zekasının, rasyonellikten, duygusallığa doğru meyilli olduğu sürece gurur katsayısı artar.
    kadın, gururu duygusallığından öte gelir. bazen mazoşistler gibi bu gururları yüzünden kendilerine acı çektirmekten sıkılır gibi bir halleri olmaz.

    zaten kadının yani partnerinizin zekası rasyonelliğe meyletse, ibre o yöne doğru kaysa, hata yapacak davranışlar minimize olur. böylelikle de gurur yapılacak bir davranış görülmesi sıfıra yakınsar.
    ek olarak özrün kadını erkeği yok. ortada bir hata varsa eşek gibi geç de olsa özür dilenmeli. biri yoksa gurur mu dedi? ortada bir hata varken o hata derhal telafi edilmeli.

    bu arada, kadının zekasının duygusal olması kendi kabahati değil kesinlikle. kadının yaptığı gurur (bazen de kibirle karıştırılır) bazen ömür boyu sürebilmekte. bunu nereden mi anladım?
    2 babaannem var. biri öz diğeri üvey. dedem, öz babaannemi üvey ile aldatıyor. uzun bir mühlet sonra kalp krizinden ölüyor.

    soruyorlar hakkınızı helal ediyor musunuz?
    -etmem!

    o kişi öz babaannem. aldatıldığı için, toprağa verilen dedeme hakkını helal etmiyor. burada saptırılan şey bence kibir. neticede birinin gurur yapması, hatasını nasıl telafi edemeyeceğinden öte gelir.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap