14 entry daha
  • gerek derinlik gerekse gerilim ile çok güzel akan ve bu güzel akıntıyla biten gerilim filmi. zombi filmi denilmesine binaen, birkaç zombinin peyda olduğu sahnelerle bunun söylenebilmesi için epey yüzeysel bir şekilde izlenmesi gereken bir film.

    --- spoiler ---

    gerilim unsuru ise etrafta dolaşan kafalarını duvarlara vuran veya emekçiliklerinden bir şey kaybetmeyip odun kesmeye devam eden 'hastalık' bulaşmış kişilerde değil. aksine, birtakım kişiler bir anda ceset dolu bir 'açık mezar'da uyanıyor ve kim olduğuna dair en ufak bir fikirleri yok. insanın benliğinin böyle sorgulandığı bir giriş epey etkili. ki film boyunca yavaş yavaş gelen 'hatıralar'la tutunacak hiçbir şeyi olmayan insanların yaşananları bir bir idrâk etmesiyle bu sorgulamanın yerini kesif bir drama bıraktığı kısım. insanların sorduğu sorular "ben kimim?" derinliğine kadar indikçe iç-hesaplaşmalarıyla da beylik gerilim/'zombi' filmlerinin epey üstüne çıkan yapım.

    hikâye örgüsüne girmeksizin, film akmaya başladıkça, izleyiciye biraz ipucu verildikçe germesinin yanında olay akışını da tamamlama hissi uyandıracak kadar kendine çeken bir yapım. çeşitli sorular sorduruyor. bu sorulara verilen cevapların ise sonlara doğru epey farklı olabileceğini pekâlâ gösterebilen film.

    --- spoiler ---

    ve son sahnesiyle dâhil olduğu kimi amerikan-perverlerin "post-apocalyptic" dediği "yokoluş" tarzına çok incelikli ve dramatik bir imza atan film.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap