132 entry daha
  • her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır misali, her insanın film izlemekten beklentisi farklıdır, zevk aldığı şeyler farklıdır. bana çok kötü geldi bu film mesela. filmi izleyenlere bazı sorularım olacak ;

    ---spoiler---

    lucy'e çantayı zorla verip otele yollayan eleman, otelin dışında beklerken neden vuruldu? kim vurdu onu, çantayı almaya gelenler mi? öyleyse neden vurdular? yok onlar vurmadıysa kimdir? film bu sahneyle başladığı için bana baştan saçma geldi. ortada hiçbir sebep yokken, sırf aksiyon başlatmak için yapılmış bir şey.

    çantayı alacak adam, bu kadar hassas ve önemli bir malı bu şekilde mi teslim alıyor yani? tarihte ilk defa yapılmış bir uyuşturucu maddesi var ve tamamen güvenilmez bir şekilde teslim ediliyor/alınıyor. lucy'nin çantayı açma sahnesinde adamların saklanması falan saçmaydı.

    taşıyıcıların karnına yerleştirilen poşetler olağanüstü değerliyken, herhalde çok iyi korunmaları beklenir. adamlar ne yapıyor, lucy'yi izbe bir yerde zincirleyip, bir de tecavüz etmeye çalışıp dövüyor. normal şartlarda o başlarındaki herifin, taşıyıcılara asla dokundurtmaması gerekmez mi? nöbetçilerin o adamdan ödleri kopmalı ve asla kötü davranmamalılar. sonuçta o maddenin kana karışması için saçmalardan saçma bir sebep bulmuşlar.

    bunlar filmin temeli olduğu için, şahsen ben filmin gerisinden de zevk alamıyorum. sağlam bir sebebe dayanmıyor yani olayların başlangıcı.

    böyle adım adım yazsam bir sürü şey var; lucy'nin araba sahnelerinde onlarca insan ölmüştür mesela. neden? kadının teki beynini kullanacak da insanlığa derman olacak diye ortalık birbirine giriyor. halbuki bizim lucy'nin tarafında olmamız beklenir. o sahneleri izlerken, yere batsın senin beynin dedim kendi kendime. böylesine insanlığı düşünen, sahip olduğu bilgiyi yarınlara aktarmak isteyen biri, bu şekilde davranmaz. her şeye hükmediyosun ya, kaldır o arabaları havaya, kimseye zarar verme geç git. işine gelince süper kadın, işine gelince herhangi biri gibi sebeplere bağlı yaşayan bir kadın.

    sandalyede otururken geçmişten günümüze dünyayı dolaştığı sahnelerde; ilk insan bunu görüyor, dinozor görüyor ama şehrin en işlek meydanında birdenbire ortaya çıktığında kimse dönüp de bakmıyor bile. halbuki orada da birilerinin durması hayret etmesi falan beklenirdi.

    ---spoiler---

    tamam ben aşırı ayrıntıcı biri olabilirim, işin gücün yok mu diyenler de olabilir ama her filmin kendi içinde mantıklı olması gerektiğini düşünüyorum. filmlere bu gözle bakıyorum malesef.

    edit bazı yazım yanlışlarından dolayı oldu.
739 entry daha
hesabın var mı? giriş yap