9 entry daha
  • tesadüfen açtığım trt türk'te "sıfır noktası" programında konuşan kişi.

    allahım o kadar saçmalıyor ve bunu yaparken de kendine o kadar güveniyor ki kim olduğunu merak ettim. sağ olsun, programın rejisi de iki saattir bir türlü ismini alt yazıda verivermedi. neyse ki twitterden öğrenebildim kim olduğunu.

    kendisine göre "ulus devlet" falan bitmiş. hatta artık ulus devlet günümüzdeki bütün sorunların kaynağıymış. bugünkü sorunların hepsi ondan ileri geliyormuş.

    iyi de anacım, sen ve senin gibi bir çok liberal, solcu yıllardır "ulsu devlet artık bitti" deyip duruyor da buna ilaç niyetine bir tane delil, emare gösterseniz yahu. "ulus devlet bitiyor" demek hadi 90'larda, sovyetlerin çöktüğü, ab'nin parladığı yıllarda kulağa hoş geliyordu, ama son krizler, dünyadaki gelişmeler gösterdi ki ulus devlet bitmediği gibi tam tersine hiçkimse ulus devletinden vazgeçmek niyetinde değil.

    kendi ifadesiyle "kürt sorunu" konusundaki söyledikleri ise klasik saçmalamalardı işte. her şeyin suçu "ah bu ulus devlet", bir olmasaydı, bir çok uluslu, çok kimlikli bir devlet olarak kurulsaydık her şey çok güzel olacaktı kafasında. sonuç olarak türkiye'nin ulus devlet oluşuna, bundan daha fazla ise bu ulus devletin türk kimliği ile kurulmuş olmasından fena halde rahatsız kişi. akp'nin bu niteliğe zarar vermesinden (kendisi bu şekilde doğrudan ifade etmiyor tabi) dolayı da fena halde mutlu ve akp destekçisi.

    türkiye'nin yayın kurumu trt ise türk milli kimliğine düşman bu adamları karşılarında bir aksi görüş bildirecek biri dahi olmadan çıkartıp propagandasını yaptırıyor işte. hele ki karşısındaki sunucunun ağzından çıkan her şeye ağzı açık hayran hayran onaylaması falan komikti gerçekten.

    edit: türkiye'de bir partinin ulusa dayalı milliyetçilik yapmasının kendisi için intihar olduğunu söyledi. mhp, %3'lerden, 4'lerden gelip 1999'da ikinci parti oldu. hala da o patnsiyeli var. bu ne oluyor peki?

    özellikle kürtler konusundaki fikirleri gerçek dünyadan o kadar uzak ki, yani mesele katılmamam değil, ama bu hadar havai ve sadece kafasındaki kurgulara göre konuşuyor ki.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap