1 entry daha
  • yönetmenliği roger waters ve sean evans'a aittir. bütün türk izleyecileri gibi ben de 4 ağustos 2013 roger waters istanbul konseri'nin projeye dahil edilmiş olmasını umuyorum. yani, görüntülerin hangi konserleri kapsayacağını merakla beklemekteyim. sahne arkası röportaj ve görüntüler de bünyede ekstra heyecan oluşturuyor. tabii türkiye'de sinemalarda gösterilmemeye kalkılırsa, sinema salonları yöneticilerimiz ağır küfür yiyeceklerdir.

    ayrıca, the wall konserlerini farklı açılardan görme fırsatı da tanıyacaktır. örneğin, 192 konserin hepsinde hey you'yu duvarın arkasından roger ve grubu görmeden dinleyenlerin, bu film sayesinde duvarın arkasına ulaşma imkanı olacaktır.

    diğer yandan, bu film roger waters'ın 30 küsur senedir gerçekleştirmek istediği bir projedir. çünkü pink floyd the wall filmi en başta, konser görüntüleriyle harmanlanmış ve yönetmenliğini gerald scarfe'ın yapması şeklinde başlanmış ama ardından projenin bu şekilde yürümeyeceğine karar verilmiş ve devreye yönetmen olarak alan parker girmesiyle değişik biçimde gerçekleştirilmiştir. ancak ortaya çıkan sonuç; hem roger waters'ı, hem de david gilmour'u çok tatmin etmemiştir. fakat bu son projenin sadece waters tarafından gerçekleştirilmesi sebebiyle, gilmour ortaya çıkan esere büyük ihtimalle objektif yaklaşmayarak burun kıvıracaktır.

    tabii the wall sahnesinin tasarımını gerçekleştiren mark fisher'ın bu filme katkısı olmasına rağmen, bitişine ömrünün yetmemesi üzücüdür. çünkü turnenin son ayağı olan, roger waters the wall european tour 2013 sırasında hayatını kaybetmiştir. bu nedenle, kendisinin roger waters the wall ile son defa izleyicilerle buluşacağından bahsedilebilir.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap