6 entry daha
  • tsk gittiği yeri yeşillendirip, birliklerini konuşlandırıp, lojmanını yapıp etrafındaki ekonomiyi kalkındırıyor ve kalkınan yerlerde sonradan göze batıyor "askerler en güzel yerleri kapmışlar" diye. misal, bodrumda harika bir noktada mükemmel bir askeri kamp vardır. o kamp oraya inşa edilirken düşünün bakalım bodrum şimdiki gibi bir yer miydi yoksa sessiz ve sakin bir kıyı kasabası mıydı?
    alın size tsk elindeki gelecek 10-15 yıl içinde değerlenip göze batacak ve "asker yine kapmış en güzel yeri" dedirtecek bir kaç mevki... saros körfezi mecidiye köyü askeri kampı, deniz kuvvetlerinin foça kampı, ankara beytepe'deki jandarma okullar komutanlığı (bilkent ve çayyolu dolunca göze batacak).

    tsk'ya ait araziler satılmamalıdır, istanbulda arnavutköy taraflarında kalan az miktardaki orman, ankarada yeni yeşertilmeye çalışılan ümitköy girişindeki orman gibi yerler birer beton ormanına dönüşür yoksa.

    bana kalsa askeriye trakyadaki değerli tarım arazilerine de el koyup orada tarım yapılmasını sağlamalıdır. vatan toprağı sadece savaşla kaybedilmez. yarın trakyada hiç bir ürün yetişmediğinde oturup kot kumaşı, boya falan yiyeceğiz. her yer fabrika, her yer sanayi kuruluşu. sanayileşmek elbette gerekli ama ülkenin en verimli tarım topraklarını diyet vererek değil. ergene havzası kan ağlıyor. kimse farkında değil, trakyada büyük bir deprem olursa sanayimiz tamamen çökecek. evet lojistik açıdan iyi bir mevki trakya ithalat ve ihracat için. ama 100 değil de 80 kazanın, ülkenin geleceğinde yatırım yapın. yeter be!
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap