7 entry daha
  • sehir icinde ve disinda yesil olarak adlandirabilecek arazilerin cogunun askeriyeye ait oldugu veya askeriye tarafindan korunup, bakildigi goz onune alinirsa, bu teklifin gerceklesmesi sonucu yesile cok buyuk darbe vurulacagi aciktir.

    evet bu arazilerin satisi ile buyuk miktarda para kazanmak mumkundur ama yillar sonra kaybedilenleri tekrar yerine koymak icin para yetmeyebilir, yetmeyecetir de.

    zaten basimizda gunluk politikalar ureten yoneticiler oldukca oradan gelecek paranin da hicbir yaraya derman olmayacagi aciktir. mesela ozellestirme adi altinda yapilanlara ve sonuclarina bakmak bu gercegi anlamak icin yeterlidir. borcumuz var, ekonomi cok kotu... hadi bir seyler satalim... eee satacak bir sey bulamayinca ne satacaksiniz?

    gerci aklima bazi seyler geliyor ya;

    bir ara orman arazilerini satalim dediler.
    sonra abd'den kredi almak icin askerin kanini satalim dediler.
    evet bunlari dusunuce siradakinin ne oldugunu tahmin etmek zor olmasa gerek.

    ayrica "kredi"ydi, "tesvik"ti derken bu arazilerin degerinin tam olarak alinamamasi veya uc bes kalin enseliye peskes cekilmesi ihtimali de vardir. (olaya politikacilarin karistigini varsayiyorum.)

    diger taraftan askeriyenin sehir icindeki tasinmazlarinin, sehir disina tasinma hadisesi de basit bir is degildir. yeniden yapilanmak veya her seyi sehir disina tasimak demek, kazanilmasi dusunulen paranin daha bastan yarisinin harcanmasi demektir.

    bu arazilere ihtiyac varmis. halk faydalanmiyormus... peh!!!

    acaba bu arazilerin satisi sonrasi oraya yapilacak bes yildizli otellerden, diskolardan veya plajlardan herkes faydalanabilecek mi? bu yapilarin cevresinin duvar ile cevrilecegi ve gecede birkac yuz milyon lira harcama luksune sahip bir azinlik disinda gene kimsenin kullanamayacagini anlamak icin ruyaya yatmaya gerek yok.

    saniyorum bu arazilerin herkese acik park, bahce veya piknik alanina cevrilecegini dusunecek kadar iyi niyetli daha dogrusu saf kimseler yoktur. zaten bu tur tekliflerin veya goruslerin biraz daha fazla para kazanmak icin gozu donmus insanlar tarafindan ortaya atildigini ve gununu kurtarmak isteyen politikacilar tarafindan desteklendigini unutmamak gerekir. yani para kazanmayacak olduktan sonra oraya tirilyonlar yatirilmaz.

    ayrica satisi yapilan arazi cevresinde bir rant kavgasinin baslayacagi da kesindir. ganimetten pay kapmak isteyen herkes oraya ususecektir. sonra gelsin kavgalar, kanli hesaplasmalar. mesela otopark mafyasi tureyecektir hemen. acaba o cevrede oturanlar artik araclarini evlerinin onune rahat rahat park edebilir mi sorusu geliyor hemen insanin aklina. belki fuhus sektoru de canlanir. iti kopugu da gelecektir dogal olarak. sonra sevgilimizle rahat rahat el ele gezeriz oralarda.

    olayin bir de gurultu kirliligi boyutu var. onu da dusunmek lazim.

    ayrica askeriyenin sahip oldugu alanlarin stratejik degerleri dusunulurse bu alanlarin kaybi cesitli guvenlik problemlerini de beraberinde getirebilir.

    (bkz: komplo teorisi)
    (bkz: ya tutarsa)

    birakin oralara kimse giremesin, birakin oralar yesil kalsin diyesi geliyor insanin bu oneriyi okuyunca. dedim bile...

    tabii bir gercek daha var. asker istemeden -ki isteyecegini de sanmiyorum- hicbir babayigit oralari satamaz.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap