46 entry daha
  • evvela; evlilik insanın doğasına aykırıdır.

    - artık her istediğinle sevişemezsin (gelen fırsatları tepince için parçalanır)

    -önceden sadece kendine bakman gerekirken artık bakmakla yükümlü olduğun bir ailen olur,
    çocuğun ihtiyaçları , eğitimi gelişimi. masraflar ta doğumdan itibaren başlar düzgün bir hastanedeki doğum bugün en az 3bin lira para ! bezi maması çocuk odası kreşi......ilerde elini öper

    hem çocuğun sağlıklı doğacağının bir garantisi yok ! doğsa bile ilerde başına bir felaket gelmeyeceğinin garantisi yok.(evlat acısı)

    -nereye gidersen git hesap vermek zorundasın. (kabul edelim bu o kadar vahim değil)

    -sokakta görsen selam vermeyeceğin hatta suratına bile tükürmeyeceğiin insanlarla bir ömür boyu muattap olmak zorunda kalırsın (baldız, görümce, kayınço, bacanak) şansın varsa iyi insanlar da çıkar ama %90 bok gibi çıkar bunlar.

    eşin bunlara para yedirir , onlar da yiyiciyse birlikte gittiğiniz bir lokantada cafede vs eşiniz her seferinde sazan gibi kredi kartını uzatır "burdan alın lütfen " diye. o baldız ve bacanak zaten hesap ödeme safhasında çoktan 20 metre geri çekilmiştir. onların yanında " her seferinde biz ödüyoruz bırak bu sefer de onlar ödesin" diyemezsin eve gidince hesabını soracaksındır ama o a.k. gecesi bir türlü bitmek bilmez 2 gün gibi geçer hep dişini sıkarsın! eve gelince hesabını sorarsın ve kavga patlar.

    - aynı hatayı defalarca uyarmanıza ramen tekrarlaması , normal hayatta olsa 2. tekrarda basarsın tekmeyi ama evlilik işte.. çocuk da varsa katlanırsın..

    say say bitmez...

    bekar kalın özgür olun dost hayatı yaşayın.... ama evlenmeyin !

    dini ve kültürel dayatmadır evlilik. maksat zina azalsın yeni insanlar doğsun, insan üresin ki dini sınavlar (tanrı - şeytan arasındaki iddia) devam edebilsin...

    katkıda bulunmayın buna.
907 entry daha
hesabın var mı? giriş yap