3896 entry daha
  • kendi bedelli askerlik serüvenimi anlatarak kimilerine umut olurum belki diye yazıyorum bu yazıyı. dikkat etmeniz gereken şey şu ki ara sıra ironiler olacaktır. bu yüzden okuduğunuzu doğru anladığınızdan emin olun.
    ben 30una merdiven dayamış biri olsam da ailemin en küçük bireyiyim. abim var 44 yaşında. 93 95 yılları arasında yaptı askerliğini. 18 ay. eğirdir dağ komando okulundan çıkıp haritada yerini bilmediğim yerlerden telefon edermiş. biz ankarada diye biliyoruz ama meğer adam türkiyenin doğusunda birçok yere gitmiş gelmiş operasyon nedeniyle. abim 95 gibi geldi askerden çok şükür. yalnız eski abim değildi. agresif, her şeye parlayan, eksi sözlük bi siki begenmeme tayfasının sofrasından kalkmış gibi bi hale büründü.
    ben 8 yaşına kadar çiroz gibi bi çocuktum. abim askere gitti, dağıtıma geldi başladı benim yememle dalga geçmeye. böyle yiyerek sen adam olamazsın filan diyor. ağır geliyor bana da. çocuğum ama serde erkeğiz ya...
    neyse efendim bu adam beni diliyle, sarsılmaz komando iradesiyle obez yaptı. bunlar olurken benim bi boktan haberim yok ama. ara sıra abime kızıyorum filan ama etle tırnak gibiyiz çabuk unutuyorum. bu arada benim üniversite bitti. gittim şubeye dediler obezsin seneye kilo ver tekrar gel. ertesi sene 5 kilo daha alıp gittim vay arkadaş der gibi bakan tabip albay seneye gel bi daha dedi. en son bu sene gittim tabii bi 5 kilo daha alarak. bu sefer öyle kolay git filan demediler. 2 hafta askeri hastanede staj yaptırdılar resmen. son gün abimle gittik. bana raporumu verdiler. seferde ya da barışta elverişli değildir. çürük de demiyor adamlar çok nazikler artık. çıktım dışarı elimde rapor baş parmaklar kırmızı. 30 senelik abimin yüzünde daha önce hiç görmediğim bi gülümsemeyle karşılaştım. çok şükür kurtuldun dedi. ama öyle bir şekilde söylüyor ki adam pamuk gibi oldu bi anda.
    sonuç olarak abim eski bir splinter ustası gibi tam 20 sene emek verdi ve kendi kazanamadigi savaşını benimle kazandı. bunun için 20 sene verilen emek bir kenara obez olmak için harcanılan para bu bedeli ödemiştir sanırım devlete. sikimsonik bir aygıt olan devlet 21. yyda hala vatandaşını sikilecek enayi gibi görmekte ve biz cürmümüz kadar bir savaş verebilmekteyiz.
    askeri hastanenin bahçesinde pamuk gibi olan adam hastane dışına çıkar çıkmaz hulka dönüştü tabii. 2 aydır yoğun diyet ve egzesizle yine iflahımı kesiyor. 2 ayda 14 kilo verdirilir mi lan... hiç acımıyor :)
24899 entry daha
hesabın var mı? giriş yap