11 entry daha
  • denzel washington'nun başrolünde oynadığı 2014 yapım bir antoine fuqua filmi. aksiyon, polisiye ve bir tutam da gerilim sevenlerin ilgisini çekecek bir filmdir. izleyiciyi ayırdığı zamana pişman etmez bir yapım. bundan sonrası spoiler içerir.

    --- spoiler ---

    aksiyon deyince nefessiz soluksuz sürekli bir kovalamaca, devamlı bir aksiyon filmi değil. bence iyi ki değil. gerilim sahneleriyle, denzel washington'a çok yakışan hayat dersi niteliğinde drama'yı çağrıştıran sakin diyaloglar da sıkça var ve bence filmi güzelleştiren bölümler de bunlar olmuş.

    filmde sürprizler pek yok. tahmin ettiğiniz sürprizler tam olarak tahmin ettiğiniz gibi olduğundan ortada şaşıracağınız birşey kalmamış oluyor.

    sahnedeki iyi adam kan döktükçe rahatlayanlara tam da beklediğini veren bir film. filmdeki bütün kötü karakterler ölür, bizim iyi adamımız huzuru ve barışı sağlamış halde sağ salim ayaktadır. böyle filmlerde hep aklıma yılmaz erdoğan'ın hijyenik aşklar kitabından bir bölüm gelir:

    "iyi, kötü karşısında güvensiz, enerjisiz, çaresizdir. filmlerde bile iyi, kötüleşmeden kötünün hakkından gelemez. “yeminini bozar ve kavgaya girer. oysa kavga kötünün mesleğidir asıl. biz “iyi” seyirciler perdedeki iyi adamımız kan döktükçe rahatlarız ve iyi kötüyü yendi diye seviniriz. oysa artık hepimiz kötüyüzdür filmin sonunda. hatta biz ”kötü”den daha çok insan öldürmüşüzdür."

    sonuç olarak karşımızda en kötüden daha kötü bir "iyi" karakterimiz var. iyinin hatırı sayılır bir kayıp olmaksızın kötüyü yendiği filmleri gerçekten kopuş ve klişe bulmuşumdur hep. filmin sürprizsiz sürprizleriyle beraber sevmediğim ikinci yanı da bu olmuştur.

    --- spoiler ---
203 entry daha
hesabın var mı? giriş yap