2 entry daha
  • twist'li (sürprizli) bir finali var. finalde iki twist var. birisi şaşırtıyor, diğeri şaşırtmıyor. bağımsız sinema sularında takılıp duran gregg araki bu kez bizleri 19 yıldır evli olan bir çiftin ve kızlarının evine götürüyor. bizim türkiye'de çok sık yaşanan aile kavgalarına ve bu kavgaların, iletişimsizliğin (hocam bunu söylediğimi duysa çok kızardı. "iletişimsizlik diye bir kavram yok. çünkü iletişim kurmadığımız zamanlarda bile iletişim kuruyoruz aslında," derdi üniversitedeki dersinde) ve tatminsizliğin neden olduğu acı sonuçlara odaklanıyor araki bu çalışmasında. fena bir film değil. woodley yaşından dolayı gene ergen (lise öğrencisi) bir karaktere hayat veriyor (önceki filmlerinde de ergenleri oynamıştı). performansı iyiydi. sonuç olarak; doğru eş seçmenin önemini tekrar hatırlatıyor bu film.

    spoiler

    eve, brock ile evlenmemeliydi. ama evlendi ve mutsuz bir yaşama adımını attı. kocasını durmadan aşağıladı. kızına kötü davrandı. durmadan eşi tarafından aşağılanan adam da en sonunda eşini öldürdü. tam 3.sayfa haberi. (bu arada bakınız: sabır taşı. kimse aşağılanmaya dayanamaz. adamın yaptığını savunmuyorum tabii ki ama adamı da anlıyorum. 18 sene boyunca aşağılanmak, hor görülmek, tuz istediğinde dahi karının sana "senden öylesine tiksiniyorum ki orospu çocuğu!" der gibi bakması... korkunç! sabır taşı bir gün çatlar. fargo dizisi de böyle bir aileyi anlatmıştı. kısacası doğru eşi seçmek gerek. yoksa komşunun oğlu, kendi kızın, sen ve eşin, herkes bu yanlış seçimden etkileniyor. diğer hocam 4 sene boyunca bize hep şunu söylemişti: "hedefiniz şu olsun: doğru iş-doğru eş-doğru hayat". eve ne olursa olsun kendisi için en doğru kişiyi bekleseydi daha güzel bir hayata sahip olabilirdi. ama yanlış eş seçimi, vasat bir hayatı getirdi. kızı da bu vasatlıktan payına düşeni aldı.

    gelelim twist'lere. babanın anneyi öldürmesine şaşırmadım. şaşırtıcı olansa kadının kocasını kızının sevgilisiyle basmış olması (eşcinsel ilişki, eşcinsellik, üçlü seks vs araki'nin sinemasında sıkça karşımıza çıkar). kimse bunu beklemiyordu sanırım.

    spoiler
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap