9 entry daha
  • --- spoiler ---

    steroid kullanımının aleyhine deliller bulmaya çalışırken, amerikan kongrelerinin dahi steroid kullanımını engelleyemediğini, ayrıca sporcuların steroid ve türevi maddeleri kullandıklarını reddetmediklerini ve sonunda çarkın, daha güçlü sporcularla birlikte nasıl döndüğünü anlatmaya çalışmış belgesel.

    belgeselde en unutamadığım an ise, pazularını inanılmaz derecede şişiren steroid manyağı birine sorulan soru:
    -neden yapıyorsunuz bunu?
    +küçüklük kompleksim vardı. ben de enine genişlemeyi ve pazularımı şişirmeyi düşündüm. kızlar seksi olduğumu düşünmeyebiliyor elbette!
    -ya peki neden?
    +ortamdaki en seksi kız ve erkek durup, erkek kızın suratını neredeyse kapatıp benim pazularıma bakıyor?
    -yani dikkat çekmek mi amacınız?
    +yani sonuçta erkek de olsa baktı bana.

    kadınları geçtim birinin kendisine bakılmasını sırf dikkat çekmek amaçlı adam pazularını kavun kadar şişirip estetikten yoksun bir hale getirmiş.

    esasen belgeselin sonlarına doğru amerikan pilotlarının bile adrenalinlerini kontrol almak adına başka ilaçlar kullandığını belirtip, rekabetin, insanın fiziksel sınırları dışında da devam edeceğini belirtmiş.

    belgeselin ortasında, steroid kullandığı için intihar eden bir aile de var. henüz ergenlik yaşlarında bir çocuk steroid kullanıp bıraktıktan 4-6 haftalık süreçte intihar ediyor ve aile, intiharın nedenini steroid olduğunu düşünüp, alkol satılan barda, çocukları steroidlere karşı önlem alınması konusunda çalışmalarını gösteriyor.

    bana göre ailenin tutumu tamamen duygusal ve intihar vakasını kestirmeden buna bağlamaları kendileri için en cazip duygusal çözüm..

    belgeselde de, bu tarz özendirici ilaçlar için kahramanlar yaratılması gerektiğini ve arnold schwarzenegger ve sylvester stallone gibilerinin bunun öncüsü olduğu açıklıkla belirtiliyor. zaten arnold bunu inkar etmemiş ancak açıklamaları, kurallara uyun ve çok çalışın güçlü olun cümlesinden geçiyor. kısaca, hocanın dediğini yap yaptığını yapma hususu.

    arnold ve bush arasındaki bağlantıyı çözmek bu belgeselde bunu görmek zor ancak arnold'un vali olmasında bush ile olan yakınlığını bilmek size yeter sanırım..

    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap