• 2001 öss türkiye birincisi. sözelden şampiyon olmuştu. ben de liseye geçmiştim o yıl, takip etmeye başlamıştım öss nedir ne değildir ve sair, bu abiyi unutmuştum ben. aradan 10 yıl geçti bir gün bizim amfide ders anlatmaya geldi bu isim. tak! hatırladım ;) şöyle ilginç bir geçmişi var spoiler tadında olsun.

    ~

    hüseyin onay

    ~

    öğrenci seçme sınavı’nda (öss) sözel birincisi olan hüseyin onay (24), sözel alanda herhangi bir tercihte bulunmayacağını belirterek, “ege üniversitesi tıp fakültesi’nde genetik tıp okumak istiyorum” dedi.
    hüseyin onay sözelde aldığı 171.987 puanı değerlendirmeyeceğini, arkadaşlarının kendisine bildirdiğine göre sayısal alanda aldığı 186 puan ile ege üniversitesi tıp fakültesi’ne girmek istediğini söyledi.
    izmir maltepe askeri lisesi’ni 1995 yılında birincilikle bitirerek gülhane askeri tıp akademisi’ne (gata) giren hüseyin onay, burada da 5 yıl okuduktan sonra yeniden üniversite sınavına hazırlandığını ifade etti. amacının genetik tıp alanında uzmanlaşmak olduğunu kaydeden onay, şunları söyledi:
    “genetik tıp alanında ilerlemek istiyorum. sivil tıp fakültelerinin şartları askeri tıp fakültelerine göre daha iyi olduğu için ege üniversitesi tıp fakültesi’nde okumak istiyordum. bu amaçla da geçen yıl eylül ayında gata’dan ilişiğimi kestim ve özel ege sistem dersanesi’nde sınava hazırlandım. düzenli olarak çalıştım. tıp eğitimi daha ağır olduğu için sınava hazırlık çalışmaları bana ağır gelmedi.”
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap