26 entry daha
  • şöyle oyun yapmak bir çok oyun firmasına açık ve net küfürdür . basit bir oyun tasarım programıyla 20 yıl öncesine ait grafiklerle şöyle bir oyun çıkar, milyon dolarlık bütçelerle yapılan, yapmayı geçtim artık video gibi çekilme aşamasına gelmiş oyunlardan daha fazla tat bırakan bir oyun yap.

    anlatım biçimiyle, kurgusuyla, senaryosuyla, göndermeleriyle her şeyiyle muhteşem bir oyun. aslına bakarsanız oyun değil interaktif bir film, bir sanat eseri... şunu yapan insanları görünce kendimi hakikaten gerizekalı gibi hissediyorum. ne kadar basit insanlarız lan biz? bir ekip şunu düşünüp hayata geçirebiliyor, böyle bir dünya yaratabiliyor, biz ise sabah kalkıp işe gidip mesaimizi doldurduktan sonra eve dönüyoruz.

    --- spoiler ---

    -oyunda kahkaha atarak oynadığım bir çok gönderme var, özellikle elemanın anıları trollemesi çok eğlendiriyor ama aksiyonun tavan yaptığı kadının bizi geciktirmek için anılar içinde tuzaklar gönderdiği sahnede oyuna kendimi öyle bir kaptırmışım ki, çalan telefona ''morpheus?'' diye cevap vermesiyle ekşici tanımlamasıyla yarıldım ve yıllardır atmadığım kahkahayı attım, 3-5 dakika oyuna ara vermek zorunda kaldım.

    -oyunun final sahnesinde, jet aya doğru yükselirken bip bip sesinin ölüm tonuna dönüp eş zamanlı müzikle birleştiği an, bir oyuna nasıl final yapılır sorusunun cevabıdır.
    --- spoiler ---

    mutlaka edinin oynayın. steamde 18 lira, oyunu oynarken yediğim yemek de aynı fiyattı. her şeyiyle fazlası eder bu oyun.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap