39 entry daha
  • bugüne kadar yapılmış en başarılı alien temalı oyun.

    creative assembly* cidden harika iş çıkarmış. sadece alien temalı olarak değil, bir survival olarak da çok çok başarılı. oyunu bu kadar iyi yapan şey, yapımcıların aynı türdeki diğer oyunları iyi inceleyip eksiklikleri üzerine kafa yormuş olması. ufak tefek aksaklıklar yok mu, tabii ki var, ancak oynanışa etki edecek düzeyde değiller kesinlikle.

    ama asıl bu oyunun bir özelliği var ki, başka hiç bir oyunda* bu kadar başarıyla kullanılmamıştı; oyunda herhangi bir şey* üretirken, hack'leyip kod çözerken, kapı açıp panel keserken ve hatta konsolun başında milletin birbirlerine yazdığı iletileri ve günlükleri okuyup bilgi edinirken bile oyun durmuyor. evet, durmuyor. kod çözeyim derken alien tarafından bir güzel şişlenebiliyor, konsolda günlükleri okurken android'lere yem olabiliyorsunuz. muazzam.

    alien sevin sevmeyin, farketmez; oynayın oynatın. daha iyisi yapılana kadar en iyisi bu.

    edit: ha bir de şu muazzam yapay zeka özelliği var, belirtmeyi unutmuşum: alien oyun stilinizi öğrenebiliyor. şöyle ki: mesela dolaplara saklanmış haldeyken sık sık yakalanıyorsanız, artık ilk iş olarak dolaplara bakmaya başlıyor; dikkatini flare, ses bombası vs. ile sık sık başka yöne çekme gayretindeyseniz, bir süre sonra cismin düştüğü yere değil aksi yöne doğru hareket ediyor; genelde air vent'lere güveniyorsanız sizi oradan dışarı çekebiliyor... daha fenası ise flamethrower meselesi; eğer çok sık kullanıyorsanız, ilk seferlerde olduğu gibi ateşle temas anında kaçıp uzaklaşmıyor, aksine iki adım geri çekilip öylece dikilip bekliyor. mühimmatınız bitince de bir güzel haklıyor. tabi bunlara şahit olmanız için hard mode'da oynamak gerek, belirteyim.
133 entry daha
hesabın var mı? giriş yap