5 entry daha
  • dünyadaki en itici slogan. gerçekten vegan agresifliği diye bir şey var; veganların büyük çoğunluğu agresif, tahammülsüz, nefret dolu tipler. hayvanlara veya doğaya olan duyarlılığının altında her zaman başka negatif duygular oluyor. halbuki bir veganın diğer özellikleriyle pozitif, dengeli, huzurlu bir imaj yaratması gerekir; şayet diğer insanlarda bir soru işareti oluşturup veganlığı öğretecekse.

    'vegan ol' da veganların çizdiği agresif imajın en belirgin örneği. hayata karşı o kadar sevgi dolularki çok hazzetmedikleri insan türüne bir emir cümlesiyle direktifler vermeyi, onları 'aydınlatmak' için doğru bir yol olduğunu sanıyorlar. böyle bir şey olabilir mi?

    böyle bir şey olabilir mi? lütfen şunu duvarlara yazan arkadaşlar, sorun kendinize, olmaz mı?

    diğer 'farkındalık' yaratmak isteyen paylaşımlarının da bundan farkı yok aslında. sosyal medyada meme'ler, capslerle kafa açmak isterken kullandıkları üslup tamamen ayrıştırmacı, karşısındaki aşağılayan ve küçümseyen. şayet etobur biri olsam sadece vegan küstahlığı yüzünden 'vegan' fikrinden uzaklaşırdım.

    elbette, doğayla içiçe yaşayan, neşeli, dünyanın bir parçası olduğunu kabul eden süpersonik vegan dostlarımız da olabilir. ancak meydanı 'kaba' ve 'küstah' olanlara bırakınca veganlığın tanıtımında büyük bir delik açılıyor.

    genel olarak veganları anlayışsız tipler olarak gördüğümü de söylemeliyim. genel olarak diğer türlere gösterdikleri anlayışı insanlığa gösteremiyorlar.

    sadece şu sloganı yazmayın artık demek istiyorum. mesela ''vegan?'' ne kadar temiz. ne kadar tatlış. ''vegan ol'' bunun yanında kral joffrey . ''vegan?'' ise tyrion lannister.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap