38 entry daha
  • kendince bir lezzeti olduğu halde, herkes tarafından kolayca pişirilebildiği için fazla önemsenmeyen yemekler gibi romantik komedi de çok tüketilen ama üzerinde durulmayan bir tür. oysa yalnızlığımızın, kendimizi arayışımızın, tüketmeden var olamayacağımızı düşünmemizin en kolay gösterilebileceği filmlerin de romantik komedi olacağını düşünüyorum.
    film buenos aires'de geçiyor. her hangi bir başka bir şehirde geçseydi sanırım sadece mimari ile ilgili ifadeler farklı olurdu, yoksa yalnızlık ve yaşananların çoğu sabit kalırdı. güney amerika'daki bir olayın istanbul'da yaşanabilir olacağını bilmek de globalleşmenin en romantik hali sanırım, ekonomik kriz, yalnızlık kötü şehirleşme de cabası. tek fark bu film bizde çekilseydi, başrolde bergüzar korel ya da belçim bilgin olurdu ki mimar kızımız o güzelliğine rağmen çalıştığı büroda son derece başarılı ve tüm erkekler tarafından istendiği halde yalnızlığı seçmiş olurdu, mastürbasyon sahnesi de çekilmezdi.
    --- spoiler ---

    filmde her şey bizim hayatlarımızda da olduğu gibi son derece basit ama yine bizim tarafımızdan komplike hale getirilmiş durumdaki gibi. `
    javier drolas`'in canlandırdığı web tasarımcısı martin, ekşi sözlükteki pek çok adama benzeyen naif, kendince bir düzene sahip, hayatına birini almayı ancak karşısındaki isterse becerebilen, yakışıklı olduğunun bile farkında olmayan, kuruntulu bir tip. hepimizin olduğu gibi onun da zamanının çoğu bilgisayar başında geçiyor.
    pilar lópez de ayala ise çok güzel bir kadın, mariana da onun kadar güzel bir karakter. 4 yıllık ilişkisinden sıkıldığını fark edip bir anda sonlandırabilecek ve tüm fotoğraflarını bir anda çöp kutusuna atacak kadar da kararlı.
    ikisi de duygusallıktan önce hızla cinselliğe giden ilişkilerinde aradıklarını bulamıyorlar, birbirlerine çok yakın oldukları halde birbirleri ile temas edemiyorlar. aynı havuzda yüzüyorlar, aynı olaylara şahit oluyorlar ama bu kalabalık ve sorun yumağı içinde fark edemiyorlar.
    her şey o kadar üzüntülü ve kırıkken çok samimi ve sevimli anlatılıyor ve en yakışan son ile bitiyor. youtube'a yüklenen sahne de cabası.

    --- spoiler ---

    tüm umutsuzluğuna rağmen, içim ısındı.
73 entry daha
hesabın var mı? giriş yap