16 entry daha
  • sonuna geldiğinde bir şey anlamamış hissiyatı yaratan filmlerden ama bir lynch filmi değil elbet.

    öncelikle oyunculuklar berbat. olivia wilde dışında liam neeson da dahil, rezil oyunlar çıkarmışlar. ben zaten james franco denilen adamın 127 saat gibi bir filmi oynamış olmasına da inanamıyorum son yıllardaki filmleri ve duruşu yüzünden.
    iş bu sebeple bile film eleştirilmeyi fazlasıyla hak ediyor. oyuncuların çok kötü performansı var filmde..

    --- spoiler ---

    filmi bittiğinde ne oldu lan demek normal, zira filmin başlangıcı pek de sonu ile ilgili ipucu vermiyor. paul haggis genelde mağdur insan profillerini çekmeyi tarz edinmiş bir yönetmen ama lynch tarzı başı sonu belli olmayan, sonuçsuz hikayeler konusuna girmesine gerek yokmuş. bence güzel bir hikaye fikri varmış ancak tasarım ve işleniş kötü olmuş.

    sonucu söyleyeyim; aslında 3 ayrı hikayede yoklarmış. yani onun orda ne işi vardı, bunun burasında ne vardı demeye gerek yok. hikayeler yazar karakter michael'ın kafasında tamamen kurgusal. zira michael'ın anna diye bir karakterlerle de sevişgenliği yok. bu da kurgu. plitzer ödüllü bir yazarın yeniden roman yazma denemeleri.

    hikayede müthiş boşluklar var, fikir güzel olsa da işlenememiş. dünya kadar mantık hatası, dünya kadar yanlış kurgu mevcut. bunlar sonucunda da seyircinin kafası pek karışıyor. higgis böyle sanatsal bir film çekme çabasında olsa bile, doğru oyuncu profilleri seçmek zorunda. yoksa bu sürreliast yaklaşımlı sinema onun işi değil.
    --- spoiler ---

    izlemeye gerek var mı filmi? çok boş zamanınız var ise, sinema çılgın bir hobi ise sizde izleyin ki öyleyse zaten izlemişsinizdir. yoksa vakit harcamanın gereği yok bu film için. nasıl olsa anlamayacaksanız, lynch izleyin de en azından kült sinemadan haberiniz olsun.
21 entry daha
hesabın var mı? giriş yap