77 entry daha
  • yapilmamalidir.

    aksine kendisine kuran-i kerim'den cesitli sureler okunmalidir. misal:

    - enfal 39: "ve fitne kalmayıncaya ve dîn, allah için oluncaya kadar onlarla savaşın (onları öldürün). bundan sonra eğer vazgeçerlerse o zaman zâlimlerden başkasına karşı düşmanlık yoktur."

    - maide 51: "ey âmenû olanlar (allah’a ulaşmayı dileyenler), yahudi ve hristiyanları dostlar edinmeyin! onlar birbirinin dostlarıdır. ve sizden kim onlara dönerse (onları dost edinirse) artık o, mutlaka onlardandır. muhakkak ki allah, zalimler kavmini hidayete erdirmez."

    - muhammed 4: "artık kâfirlerle karşılaştığınız zaman onları güçsüz (zayıf) bırakıncaya kadar boyunlarını vurun. bağlarını kuvvetlendirin (esirleri sıkıca bağlayın). nihayet savaşı, onun ağırlıklarını (silâhlarını ve savaş levazımatını) bırakınca da onları, ister lütuf olarak (bedelsiz) veya fidye alarak (bedel karşılığı) (bırakın). işte böyle. ve eğer allah dileseydi, elbette onlardan intikam alırdı. ve lâkin (bu) sizin bir kısmınızı, diğer bir kısımla imtihan etmek içindir. ve onlar ki allah yolunda öldürülenlerdir, o taktirde onların amelleri boşa çıkarılmaz."

    bunlari okudugu zaman zaten kendiliginden ateist olacaktir. birakin kendi yolunu bulsun.

    kaynak entryler ve daha niceleri:
    (bkz: #45049051)
    (bkz: #44782755)
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap