18 entry daha
  • --- spoiler ---

    amy adams'ın zorla oynamış gibi bir hali var filmde. gerçek margaret ile olan fotoğraflarında bile yüzünde isteksiz bir ifade var. ama kötü mü oynamış, hayır. zayıf, bağımlı kişiliğe sahip bir kadın olmuş tam anlamıyla. sinemada 50'li-60'lı yılların kadınları resmedilirken genellikle mükemmel vücut hatları, cuk oturmuş giysiler, her daim yapılı saçlar karşımıza çıkar. fakat bu filmde adams'ın idealize edilmiş standartlara uymayan vücut ölçüleri ve pek de jilet gibi durmayan giysileri daha gerçekçi bir hava vermiş.
    christopher waltz gerçek bir şerefsizi bakışından gülüşüne kadar hakkıyla canlandırmış, adam bu roller için yaratılmış sanki.
    ilk bakışta tamamen bilindik based on a true story filmi gibi görünse de yönetmen imzasını detaylarda konuşturmuş. açılış sekansındaki suburbs görüntüsü, o sevimli tabloların arasına sıkıştırılmış korkunç gotik portreler, çiftin evlenip balayı yaptığı sahneler, kadının herkesi koca gözlü görmeye başladığı market sahneleri gibi bazı kritik noktalar patronun tim burton olduğunu belli ediyor.
    çok şey vadetmese de sıkılmadan ilgiyle izlenecek iyi bir film.

    --- spoiler ---
108 entry daha
hesabın var mı? giriş yap