41 entry daha
  • lulzsec bilgilerini mahkemeye vermemiştir. lulzsec'in irc sunucuları ve resmi public kanalları uzun bir müddet fbi tarafından izlemeye alınıp tüm konuşmalar kaydedilmiştir. sonunda gruptaki salaklardan birisi olan raynaldo rivera kanalda yapılan vpn sohbetinde hide my ass kullandığını ve memnun olduğunu söylemiş, ve tüm ipler de burada kopmuştur. ( kanalda kaydedilen tüm konuşma dökümü; http://www.theguardian.com/…rc-leak-the-full-record )

    3 haziran'da kullanılan vpn'i ağzından kaçıran bu üye sayesinde, 24 saatlik geçici log tuttuğu ve ip-share yaptığı bilinen hide my ass sunucularına baskın yapmak dışında bir şansı olmadığı düşünen fbi, mahkemeden gizli damgalı arama ve el koyma kararı çıkartmıştır. kullandığı vpn firmasını ağzından kaçırsan salak lulzsec üyesi neuron tekrar online olana kadar da beklenmiştir. neuron online olduğu anda da (21 haziran) hma'nın amerika sunucularına baskın yapılmış, tüm sunuculara el konmuştur. ( http://bits.blogs.nytimes.com/…cking-sites-offline/ )

    sunucuya o gün bağlanan üyenin verileri filtrelenmiş ve kullanıcı adı tespit edilmiştir. bunun üzerine abd yasalarını tanımayan hide my ass için ingiltere mahkemelerinden bilgi talebinde bulunulmuş ve neuron bu şekilde yakalanmıştır. hide my ass'ten mahkeme kanalıyla istenen tek bilgi de, mahkeme emrinde belirtilen kullanıcı adlarının kimlikleridir.

    olay bir anda büyüyüp hack alemi dışında asıl olarak torrent ortamlarında büyük bir korkuya yol açmış, vpn firmalarının güvenilirlikleri sorgulanmıştır. bunun üzerine de hide my ass bir açıklama yaparak, gerçekten log tutmadığını, sadece login - log out saatlerinin kaydedildiğini belirtmiştir. ( http://blog.hidemyass.com/…11/09/23/lulzsec-fiasco/ )

    özetle lulzsec, gruptaki en salak üyenin kullandığı vpn firmasını ulu orta söylemesi üzerine fbi'ın baskını ile yakalanmıştır. hma'nın burada hiçbir suçu yoktur ve sırf bu yüzden de hala piyasada en büyüklerden birisidir.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap