5 entry daha
  • iyi kötü bir motor toplayabildikten sonra geriye kalan tek numarası adaları gezip "awesome" item'ları toplamak. mesela ben daha sadece "divers slate"i bulabildim ki kendisinin ne boka yaradığını bilmiyorum. bundan iki tane bulan da varmış sanırım. bundan başka içine ot doldurulmuş voleybol topu ve bildiğimiz hakem düdüğü varmış, onlara da henüz rastlamadım.

    bir de meşhur "mysterious box" var. üzerindeki "dead ex" logosu ve "beacuse why not?" sloganıyla bulabileceğiniz bir kargo kolisi. bir kenarında adres bilgileri var. görüyoruz ki bulunduğumuz yer pasifik oksyanusuymuş. hatta sonradan çözülen "45#322" koduna göre 322 fiji'nin 45 de adalarından birinin koduymuş. isim kısmında ise "stranded deep survivor colin" yazıyor. paketin 22lbs (10 kilo civarı) olduğu da belirtilmiş. üstelik bu kısmın en yüksek çözünürlükte bile okunamayacağını belirten bir not var. geekler dürbünle bunu okumayı başarmış ve screenshotlarını paylaşmışlar.

    denizin dibinde mayın bulup çıkarıp adaya getiren manyaklar var.

    bazı screenshotlarda adaların üzerinden uçak geçtiği görülüyor. hatta uçak geçerken flare gun ile işaret fişeği fırlatanlar bile olmuş. fakat ben oyunun şu aşamada bir yere vardığını ya da bir finali olduğunu zannetmiyorum. her şeyden önce bu kadar gezinmeye uçağın enkazını bulmuş olmamız gerekiyor.

    bu haliyleyse oyun bir noktadan sonra sıkıcılaşıyor. tek amaç hayatta kalmak. kurtuluş yok, öyleyse robinson crueso'culuk oynayalım. onu da geçtim, günler çok kısa. büyük ihtimalle final versiyonda bu değişir. çünkü 4 tane kokonat kesene kadar hava kararıyor. hangi ara çıkayım da ada ada dolaşayım?

    adalar çok kısır. yerde en fazla 7-8 tane taş parçası bulabiliyoruz. buna karşılık kullandığımız aletin bir süre sonra ömrü bitiyor. aynı şekilde ağaçlar da az. bazı adalarda önce alet edevatı, sonra barınak ve yatak yapıp ateş yakınca ağaç bitiyor. sadece palmiye ağacının kesilmesi anlamsız. büyük kayalardan da parça koparabilmemiz gerekirdi.

    daha fazla bitki olmalı. yucca ve potato plant yetersiz. doğadayız ama köpekbalığı ısırığını tedavi etmek için batık batık gezip bandaj arıyoruz. alternatif tıp diye bir şey var. koy oraya iki faydalı iki de zehirli ot. tabiatı zanıyalım.

    pusulayı direkt vermemeleri oyunu iyice zor olması maksadıyla inşa edildiği fikrini veriyor. bununla birlikte inventory de çok küçük.

    deniz canlılarından başka hayvan yok. iki çeşit yengeç, kaya balığı, sardalya, birkaç süslü renkli balık türü, kaplan köpekbalığı, büyük beyaz köpekbalığı ve balina gördüm. bunların yanında kılıçbalığı varmış, screenshotlar'da gördüm onu. bir de şu büyük ışıldağı gece yakınca sinekler uçuşuyor. onlar da hayvandan sayılırsa...

    başlangıçta mümkün olduğu kadar adaya saplanıp kalmamak lazım. çünkü inşa ettiğimiz yapıları bozamıyor ya da taşıyamıyoruz. bunun da halledilmesi gerek. ama yine de bir adaya bağlanmak mantıksız. çünkü illa ki o adanın kaynakları tükeniyor. sonra ateş yakmak için karşı adadan kütük taşımak zorunda kalmayın. altınızda bot var, gezin dolaşın. motor yapmaya bakın. onu yapınca batıkları gezin. çoğu kişi farketmemiş ama denizin üzerinde kabarcıklar-köpükler gördüğünüz yerlerde batık var. onu görür görmez dalın. illa ki bir şey çıkıyor.

    bu arada batık gemilerin de zenginleştirilmesi gerek. belki sadece gemi değil düşen uçaklar da olabilir. çünkü insanın aklına bu kadar batık geminin olduğu yerde bu soru geliyor. bu kadar insan buraya gemiyle geldiyse neden battılar? bu gemiler burada battıysa gelen herkes öldü mü? madem böyle bir çekim alanı var neden bizden başka hiç uçakla düşen olmadı? babam böyle pasta yapmayı hangi kaportacıda öğrendi?
45 entry daha
hesabın var mı? giriş yap