8 entry daha
  • baro denen işlevsellikten uzak kurumun mezun olmuş avukatlara yaşattığı ızdırap. ilk 6 ay sadece mahkemelere gidiyorsunuz şöyle ki, 1 ay ağır ceza 1 ay asliye ceza, 1 ay iş mahkemesi vs vs gibi. ama bu ilk 6 ay boyunca siz mahkemenizin size cuma gel imza at işte dediği için bir avukatın yanında çalışıyorsunuz doğal olarak. fakat mükemmel zeki baro size yasak koyuyor asla para alamazsın ha, asla sigorta yaptıramazsın ha, asla avukatın veya bizzat kendi yazdığın dilekçeni veya davanı açamazsın diyor. yahu bu kadar saçma bu kadar gerçeklikten uzak bir sistem var mı?

    sen baro olarak stajyerlerin mahkemeye gitmediğini biliyorsun, ama kıytırık bir dava açmak için bile stajyerlere yasak koyuyorsun tespit edersem yakarım stajı diyorsun bunun ne mantığı var? stajyer gidip dava açsa sana ne zararı var canım kardeşim? yok efendim çok avukat varmış pasta küçülüyormuş bıdı bıdı tüm baro dersine giren avukatlar ötüp duruyor, ilk önce sen kendi baronun eğitimine önem ver düzgün işlet, sonra türk eğitim sistemine laf çakarsın.

    sonuç olarak avukatlık stajı hiç bir işlevselliği olmayan-olabilecekken yanlış uygulama sonucu olmayan- , okulunu bitirip mezun olan avukatların 1 sene ücretsiz çalışmasını öngören, sigorta yaptırmamanızı ve ilk 6 ayda hiç bir evrak işi dahi yapmamanızı öngören bir staj dönemidir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap