148 entry daha
  • buraları okuyana kadar orijinal dilinin italyanca olduğunu sandığım film. gerçi robert konuşurken, kim seslendiriyor bunu yahu diye de düşünmedim değil.

    filme dönersek, buraları pek okumayın ve mutlaka ama mutlaka izleyin derim. filmi bardağın dolu tarafını görerek yorumlamak istiyore:

    --- spoiler ---

    evet virgil çok fena punduna getirildi. ama 60 yaşına gelip de henüz yaşayamadığı duyguları da bu pundun sayesinde yaşadı. yani düşünsenize 60 yaşına gelmişsiniz ama hiç aşık olmamışsınız. öncelikle bu duyguyla tanıştı oldman, sonra aşık olduğu kişiyle sevişme fırsatı buldu ki bakirdi anladığımız kadarıyla. hatta son müzayede öncesi, billy'nin de aralarında olduğu bir grup virgil'in bakirliği üzerine konuşup, o aralar bir kadınla görülmesine şaşırdıklarını söylüyorlardı. tablolarını yıllarca biriktirdi evet ama ölünce yanında götürebileceği şeyler değildi sonuçta. ama duygular, anılar öyle mi? polise gitmekten de o yüzden vazgeçti. bence sonunun böyle olacağını bilse bile, yine claire'e aşık olmayı tablolarına tercih ederdi.

    claire hayatına girdikten sonra virgil'in takıntılarının da geçtiğini görüyoruz. eldiven kullanmayı bırakıyor. dünya ile arasına giren büyük bir engeli aşmış oluyor bir bakıma. kibirini de bir derece bırakıyor. film boyunca çay sipariş edip, asla içmediği yerde çayını içtiğini görüyoruz.

    billy'nin tezgahladığı oyunun amacının sadece para olduğunu düşünmüyorum, içinde virgil'i kibirinden ötürü cezalandırma da var. o nasıl bir zeka yalnız. ne kadar iyi tanımış virgil'i, nasıl da öğrenmiş zaaflarını.

    ben malum sonu elinde tabloyla odaya girene kadar anlayamadım. ben de o odada virgil ile birlikte kalakaldım. ben de olsam kanardım.

    --- spoiler ---
233 entry daha
hesabın var mı? giriş yap