12 entry daha
  • ahahahah iyice eylenceli hale geldi "tartışma". neymiş efendim, aslen limbaugh değil de ekonomi pirifesörü bulmuş. doğru. hatta ödülü de hazırladım:

    işte o hediye

    bayılıyorum bu "hbb" ayarında takılıp ve kaynağı belirsiz(leştirilmiş) iki-üç argüman yürütüp alemlerde caka satan tipitiplere. evet, wikipedia'daki feminazi maddesine göre tom hazlett'in bulduğu yazıyor ancak hangi "makalesinde" kullanmış bunu? öğrendiğimize göre, rush gerzeğinin arkadaşıymış ve ona dayandırarak kitabında kullanmış rush. hayır, okuyorsunuz bari kaynakçaya baksaydınız. thomas hazlett denen şahsiyet, cato institute ve reason foundation gibi "liberter" alemlerde bulunur. amarigan radyolarında falan fairness doctrine'i reaganomics yararına kaldırılmasının ajitatörlerinden biri olduğu için arkadaş olmaları pek sırıtmıyor. zaten, amarigalarda falan bu "feminazi" denen uyduruk ve aptalca "kavram" tea party gibi muhafazakar-"liberteryen" kırması, randian alaşımı neoliberal cephede kullanılır daha birçok misojinist aşağılamalar ile birlikte.

    hatta durun iki dakika anlayacağınız dilden konuşayım. geçtiğimiz sene, bu tür "kavramların" yayıldığı mecralardan biri olan reddit'in "men's rights" subredditleri üzerinde bi araştırma yayınlandı. istatistiksel açıdan anlamlı sayılmasa da, az da olsa fikir verebilir: "but how do you know the mras are atheists?". yani, "olayı çözdüm ağbiii" ayakları yapanlar hiç de sandığınız kadar özgürlükçü falan değil.

    her düşünce sisteminde olduğu gibi, feminizm içinde de de ayrımcı, özcü vs. argümanlar savuran, yarı-aydın holiganlar vardır. "gerçek feminizm bu değil" veyahut "bunları feministlere mal edemezsiniz!" diye saçmalamayacağım elbette. yalnız bu tür abuklukların, kerameti kendinden menkul liberallere, antifeministlere ve muhafakazakarlara ve bittabi "liberterlere" kalmadan meselam şu meşhur "feministlerin rosetta bilimcisine yaptığı protesto" hakkında radikal feminist julie bindel'in yaptığı gibi yazar ve aktivistlerce eleştirildiğini[1] hatırlatmak isterim.

    dahası, feminizm zorunlu olsa da sosyalist veyahut liberal, hiç kimse feminist olmak zorunda değil. feminizm'e ve birtakım temel kavramlarına karşı, güçlü argümanlar zamanında -özellikle kadınlar tarafından- çokça dile getirilmiştir. tartışırız. ancak burada "yorum farklılığı" gibi naif söylemler ile yoğrulmuş bişi yok. olsa, biz de nasiplenirdik. öncelikle misojinistler elbette feministlerden rahatsız olacak. olmazsa tuhaf zaten. ve bizzat onların bi taraflarından uydurduğu söylemler ilen, bağlamından koparılmış cümleler ilen, gudik postmodernizm "eleştirisi" ilen, ve daha ortada pek çok şey ilen en ufak tartışma adabına uymayan "***tahrifat***" var açıkça.

    daha da dahası, abd'nin de içinde bulunda batı dünyasında "bile" kadınlar ve erkekler halen daha eşit değil. birtakım yasal değişiklikler ile "standartların yükselmesi" yönündeki liberal söylemler maalesef çöktü. ol sebeple, buradan hareket eden liberal feministler görüşlerinde değişikliğe gittiler. okuyoruz, aydınlanıyoruz. ama sanki ortada "eşitlik" varmış gibi, binbir tahrifat yardımıyla homonazi, feminazi, bilmemnazi gibi neolojizmler kuruyorsan, evet, ad hominem'den tut daha birçok karşı-argümana hazırlıklı olacaksın.

    [1] julie bindel, " feminism is in danger of becoming toxic", the guardian, 18 november 2014
    http://www.theguardian.com/…julien-blanc-inequality
78 entry daha
hesabın var mı? giriş yap