• birtakim hayata kusmu$ entel-dantel ahalinin, kent ya$aminin "ezici yogunlugu ve karma$asindan, sahte, yalanci hayatlarindan ve ili$kilerinden" kacmak, biraz kafa dinlemek, sevdikleri ama para getirmeyen, ne bileyim sus kabaklarindan e$yalar, abajurlar falan uretmek gibi, kendinin mu$teriden fazla ictigin bir bar acmak gibi, birtakim i$ler yapmaya yonelmek istediklerinde kullandiklari kavram.

    bunun bir diger versiyonu "bu noktadan insana pozitif enerji yayiliyor, ondan ayrilamiyorum, icim huzurla doluyor" a$amasidir ki, bunun tercumesi de "ben o kadar tembellige ali$tim [ve kenarda da bana yetecek param var zaten] ki cali$makmi$, $ehirmi$, mesaiymi$, bunlar benim altimda kalan $eyler, ben yatar oblomovculuk oynamaya devam ederim, hatta oblomov degilmi$im gibi gosterip oblomovculuk oynarim" dir.

    boyle kavramlardan bahseden tipleri gordugunuzde tabanlari yaglamak en akil kari i$ olsa gerektir. aksi takdirde sizi de etkilerine alabilir ve bodrum'un kimsenin bilmedigi, bilenin unuttugu bir daginda/koyunda gelenlerden neredeyse para alinmayan bir bar acmanin ne kadar akillica bir i$ oldugu fikrine kendinizi kaptirabilirsiniz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap