139 entry daha
  • açıkçası teoman'ın ot dergisi'ndeki röportajını okuduğumdan beri, yeni gelecek albümünden de pek bir şey beklenmemesi gerektiğini fark etmiştim.

    ama, deniyor. insan 30 yaşında da olsa 20'sinde daha yolun başında olsa, 40'ında geride kalan yılların yorgunluğunu sırtında taşıyor da olsa, sürekli olarak bir çabalama, dünyaya kendini kabullendirme isteği içinde olabiliyor, böyle insanları takdir ediyorum. bunun için aklımda hep temporary peace'in sözlerinde geçen "as i drift in and out" kısmı aklıma geliyor hemen. ben de bu rotadaki, uğraşan insanları seviyorum, birileri arkalarından onlarla dalga geçse de, teoman örneği için "ehehe müziği bırakmamış mıydı ya" (bi bitmediniz) dese de; başlı başına bir çelişki yumağı olan insanın hayatta yaşadığı gelgitler doğrultusunda sürekli bir yerlere tutunma ihtiyacı içinde olması, güzel geliyor.

    bu açılardan bakınca, teoman'ı hâlâ yeni şarkılarıyla dinleyebiliyor olmak güzel. daha bu sabah "bir kız tanırdım eskiden, hayat berbat derdi, loş kalbinde hayal kırıklıkları biriktirirdi, her filmden romandan bir rol seçerdi, beğensin diye gelirse ölüm makyajsız gezmezdi" diyordu işe gidiş yürüyüşümde. kim bilir kaç yıl geçti, kaç insan tanıdım, sevdim, sevmedim, nefret ettim, edildim ama bana hâlâ aynı şarkıyı söylüyor, fena mı.

    tanım : melodisi dışında kayda değer bir özelliği olmadığını düşündüğüm şarkı.
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap