7 entry daha
  • 1990'ların ortasına kadar boğaz hattında çalışan emektar vapurlara verilen ad. esas dilenci vapuru ünvanını kazanan hat eminönü - yeniköy hattıdır. 15:50'de eminönü'nden kalkan vapur sırasıyla barbaros hayreddin paşa, ortaköy, arnavutköy, bebek, kandilli, anadoluhisarı, kanlıca, çubuklu, paşabahçe, beykoz'a uğrar ve 17:50'de yeniköy'e ulaşırdı. daha sonra tersanede çalışan işçileri kanlıca, çubuklu ve paşabahçe'ye bırakmak üzere tekrar istinye'ye hareket eder ve en sonunda 19:00 civarında beykoz iskelesine bağlanır ve sabah 08:00'de eminönüne hareket edene kadar geceyi orada geçirirdi.

    18:15'de eminönünden kalkan ve "işçi vapuru" olarak isimlendirilen eminönü - beykoz vapurunun bu mesafeyi 1 saatte alabilmesi "dilenci vapuru"'nun ünvanını ne kadar hakettiğini gösterir.

    bu sefere tayin edilen vapurlar o günün en eski teknolojiye sahip vapurları arasından seçilirdi. büyük kısmı tahtadan olanların ayrıca ön güvertelerinin üstü açıktı ve titanic'inkine benzeyen uzun, eğik bir bacaları vardı. bu vapurların hemen hepsi 1990'ların başında hurdaya ayrılmıştır. "kalender", "güzelyalı", ve "yalova" gönüllerde hep yaşayacak olanlarıdır.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap