• bakırköy zuhuratbaba mahallesinde bulunan ağız ve diş hastanesidir. ilk olarak bir oda bir salon başladıkları maceralarını karşıdaki binayı yıktırıp yerine hastane yaptırarak devam ettiriyorlar. doktor kadrosu genişlemiş, valesinden hemşiresine, sekreterinden güvenlik görevlisine kadar her çeşit çalışanı bünyelerinde barındırıyorlar. muayene ücretsizdir ancak doktor illa ki panoramik röntgen istediği için hemen faturayı çıkartıyorlar. muayene sırasında doktor bir ağzın içine bir röntgene bakarak yanındaki asistan doktor olduğunu tahmin ettiğim kişiye diş numarası ve yapılması gerekenleri şiir okur gibi şakıyarak kapsamlı bir tedavi programı çıkartıyorlar. yine bilgisayar üstünden tedavi detayları vezneye iletilip güzel yüzlü çalışan sizinle başlıyor pazarlığa. bu kadar para çok dediğinizde öncelikle indirim yapmak yerine bence şu şu tedavileri şimdi yaptırmayın acil değil gibi, seneye yaptırırsınız diyerek doktorculuk oynuyor. sonra proforma fatura isteyince de size özel fiyatlarımız diyerek türk dişhekimleri birliği fiyatlarına iniyor.

    buradaki asıl soru, madem fiyatları düşürebiliyorsun bu kadar rahat, acaba talep edilen tedavilerin tümü gerçekten gerekli mi ?

    bir de sekreterler telefondaki müşteriler ile pazarlığa tutuşarak sizin tedaviniz 7 bin tl ve daha fazla inemem deyip, ikinci dakikanın sonunda bütün parayı canlı getireceksiniz gelirken 6 bin 500 tl olur size ama bu son valla sonra doktorlar benim boğazıma yapışır burada biz bedava iş mi yapıyoruz diye pazarlığı sürdürmüştür. konuşmanın sonunda ise bu devirde kimse kimseye iyilik yapmaz, siz getirin canlı parayı da anlaşalım sonuçta burası da ticarethane diyerek konuşmayı noktalamıştır.

    tarzlarını sevmesem de doktor çeşitliği ve fazlasıyla tercih edilmeli kanımı da biraz olsun kaynatmıştır.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap