24 entry daha
  • herkese göre olmayan ve zorluk derecesini "kaydetmek yok" seviyesinde belirleyen oyun. öncelikle ortam ve grafikler cidden çok hoş ama belirledikleri zorluk şekli herkese göre değil. misal bana. aslında oyunu çok fazla oynama şansım olmadı. oyunu cuma günü sipariş etmiştim ve aras kargo denilen abuk kargo firması yüzünden pazartesi günü anca elime geçti. bi heves ve amatörlük ile 2-3 saat arası oynadım ve bu zaman zarfında bile beni delirtmeyi becerdi, ki bunda benim de payım oldukça fazla. zira dakikada bir kayıt yapıp en sevdiğim oyunu bile ikinci kez oynamayan bana aynı bölümü bilmem kaç kere oynattı. peki sonuç ne mi? ne olacak hala ilk bölümü geçemedim. öncelikle bu oyunu alacak arkadaşlara nacizhane tavsiyem bu tür bir oyun tarzına uygun değilseniz boş yere paranıza ve sinirlerinize yazık etmeyin! hakikaten insanı çileden çıkartan bir yapısı var ve bu yapıya göre inşa edilmiş. adamlar resmen sürekli ölmeniz için elinden geleni yapmış ve eninde sonunda ölüyorsunuz. o yüzden oyunu almayı düşünüyorsanız bilinmesi gerekenler şunlar;

    1) oyunda kayıt sistemi yok gibi bir şey, bu yüzden aynı bölümü bir çok kez oynamak sizi sıkmıyorsa alabilirsiniz (yine de emin değilim aslında)!
    2) düşman sayısı bazı yerlerde aşırı fazla, yapay zeka ne kadar oyunun işlevinde etkili olmasa da ara sıra 2-3 yaratık saldırısına maruz kalabiliyorsunuz. durum böyleyse ya direk kaçın ya da ölüme razı olun.
    3) silah olarak testere, balta ve uzayan keskin bir alet var (hadi baston olsun). balta en güçlü vuruşa sahip ve klasik olarak en yavaş olanı, akabinde testere ve baston geliyor. ayrıca bu silahların yanında bir de sol elde taşınan tabanca var bu da iki çeşit. birincisi çok fazla darbe vermiyor ve sanırım daha çok düşmanın gardını düşürüp sersemletmek için kullanılıyor. diğeri ise yakın mesafeden düşmanına göre ciddi hasar verebiliyor. bir de molotof tarzı bir ateşli silah var. bu arada ana silahların hepsinin iki türlü bir kullanımı var, yani silahınız değişebiliyor. birinci hali daha hızlı iken ikinci hali daha yavaş saldırı yapmanızı sağlıyor, doğal olarak hasar güçleri de farklı.
    4) yaratıklardan kan yankısı tarzından bir şeyler kazanıyorsunuz ve bunlar silah onarma ve geliştirmek için kullanılıyor yalnız silah geliştirmenin asıl etkeni kan taşı ve bu düşman ya da belli ortamlardan çıkabiliyor (sanırım).
    5) topladığınız kan yankısı ya da kan taşları en son öldüğünüz düşmanı öldürene kadar orada kalıyor, yani ölürseniz bu adamı bulup öldürmek farz gibi bir şey.

    kısacası tecrübelerim şimdilik bu kadar ve oyun almak isteyenlerin işine yararsa sevinirim, zira ben oyunu almak için sazan gibi atladığım için biraz da pişmanım. bu gidişle playstation'u ya da başka bir şey kırmam umarım. oyunu oynayacaklar için şimdiden sabırlar diliyorum.

    ekleme : ilk bölümlerde olabildiğince kan yankısı denilen zımbırtıları toplayıp kan taşı ile birlikte silahı güçlendirirseniz ilerlemek daha kolay oluyor. ayrıca kıyafetlerinde dayanıklılığa direk etkisi var 4000 küsür kan yankısına daha iyileri ilk zamanlarda alınabiliyor. bunlardan sonra ilerlemek daha kolay ve de önemli bir nokta, ki ben dün akşam öğrenmiş oldum, oyun kendi içerisinde seçeneklerden oyundan çık denildiği zaman bölüm içerisinde nerede kaldıysanız oradan devam ediyor. misal bir hayli yaratık öldürüp ara vermek isterseniz bu şekilde kapatırsanız oyun açıldığı an buradan devam ediyor.
463 entry daha
hesabın var mı? giriş yap