261 entry daha
  • daha önceki entrilerimin özeti olarak söylemek istediklerim var.

    dedemden miras kalan bir arazim var. 60 seneyi aşkın süredir devlet burayı "sit" alanı olarak belirlemesinden ötürü çivi dahi çakılamadı. hayat su hemen yakınındaki pozantı şekerpınarı mevkiinden çekiliyor. bu arazide ise aynı kalitede içme suyu çıkıyor fakat bu suyu kullanamıyorsun çünkü devlet efendi izin vermiyor. uzun seneler sonra bu sene devlet buranın sit kararını kaldırdı. anlam veremedim onca zaman sonra kaldırılmasına. sonradan il özel idaresi randevu istedi. görüşmeye gidildi. arazimize turistik tesis kurulacağını ve araziyi kamulaştıracaklarıı belirttiler. o zaman kokusu çıktı sit alanı kararının kaldırılmasının. verdikleri fiyat birim başına 1 tl. evet yanlış okumadınız 1 lira veriyor devlet. bildiğimiz 1 lira. lolipop şeker verir gibi. burayı başkasına satamıyor, işleyemiyor, kullanamıyorsunuz ama devlet geliyor ve diyor ki burayı alıyorum verdiğim fiyat bu. fiyatta anlaşılmadığına dair tutanak tuttuk mahkemeye gidilecek. mahkemenin de bu tür davalarda hep devletten taraf kararlar verdiğini duydum. şaşırmadım tabi.

    bunu devletin nasıl bir şey olduğuna dair bi fikriniz olsun diye anlattım. işte devlet bu. devlet kocaman vahşi bir canavar. acımasızlığı, adaletsizliği, vahşiliği, gücü idrak sınırlarımızı zorlayacak düzeyde bir örgütlenme. 3 neslin kullanmasına faydalanmasına izin vermediği araziye gelip böyle "çökebilen" bir yaplanma. otel sahiplerinin birkaç sene önce milyon liralar teklif ettiği (birim başına 150 tl civarı) arazinin ırzına geçme şekli bu.

    kararttığı hayatlar, söndürdüğü fidanlar, katlettiği doğanın yanında bu, elbette hiçbir şey. ben sadece anlaşılabilir olsun diye anlattım bunları.

    doğar doğmaz kimlik vererek sizi kurallarını kabul etmeye zorlayan, kabul etmiş sayan bu iğrenç yapılanmadan nefret ediyorum.

    aylar sonra gelen edit: mahkeme bugün sonuçlanmış. birim başına 5 liraya karar verilmiş. ben devlete birim başına 10 lira versem arazimi bana geri satar mı acaba? tamam en son 15 veriyorum senin güzel hatrına.
305 entry daha
hesabın var mı? giriş yap