• barrett firmasi tarafindan uretilen .50 browning mermili ve m82a1 kod adli sniper tufegi. piyade tarafindan kullanilan ilk .50 kalibre tufektir. uzunlugu 1.55m, agirligi 13.4kg. (bu sebepten oturu "light fifty").

    1.85** km menzilde etkili olmasi ile dunyanin ikinci en uzun menzilli sniper tufegidir. yalniz asil amaci canli hedefleri degil, kamyon, apc ve hafif zirhli araclarin motor bloklarini yok etmektir. allah muhafaza dostlar, .50 kalibre ne demek?

    $u oyunlarda kullanip hazzini tadabilirsiniz:
    delta force serileri ve rainbow 6 serileri.

    edit: "1.85 km menzilde etkili olmasi" ile kastedilen tufegin menzili degil, tam gucunu sapmadan yonlendirdigi "effective range" denilen olgudur. hani ben zannediyorum herkes biliyor bu ne demek, coluk cocugu unutuyorum, affedin.

    **edit2: etkili menzil update, 1.85 km

    bir de yuzuklerin beyefendisi tarafindan yapilan bir hatirlatma var, mcmillan tac-50 (kanada) 2.0 km etkili menzile sahip, ama servise girmesi 2000 senesi sonu oldugu icin ilk yazimda henuz baptised degildi, $u anda en uzun mesafe killshot bu tufege ait. barrett'in m82/m107 platformu uzerinden geli$tirdigi xm109 ise deneysel a$amada ve henuz baptised olmadigi icin teorik bir "3.0 km etkili menzil" ile sirasini bekliyor.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap