66 entry daha
  • geçtiğimiz günlerde bir adet abra a5 v4.1 modelini almıştım fakat mavi ekran hataları ve bazı sorunlardan dolayı geri götürdüm, sağ olsunlar değiştirelim hemen dediler. ertesi gün teslim almaya gittiğimde içime bir sıkıntı girdi, zira ben notebooku teslim ederken bir yerinde sökmeyip cihazın üzerinde bıraktığım jelatinler aynen duruyordu.

    bunun üzerine üstüne basa basa cihazın tamamen yeni olup olmadığını tekrar sordum ve evet yanıtını aldım. peki sizin bu yeni cihazın jelatinlerini sökerken aynı benim yaptığım gibi bu kısmı çıkartmamış olmanız tesadüf mü tarzında bir soru yöneltince seri numarasına baksaydınız cevabı aldım. tabii madem yeni cihazı verecekler neden jelatinleri sökme gereği duydular onu bilmiyorum. cihaz freedos olduğu için demo windows yüklemişler ama bu alt kapaktaki jelatinin de sökülme ihtiyacını gerektirmez.

    neyse ben içimin rahat olamadığını söyleyince tekrar değiştirelim o zaman dediler, sağ olsunlar çok iyi teknik servis gerçekten. tamam o zaman durun seri numarasını alayım deyince soğuk rüzgarlar esmeye başladı haliyle. görevli kişi yazmayın fotoğrafını çekin ama çektikten sonra size bir şey söyleyeceğim diye başlayarak ben seri numarasının fotoğrafını çektikten sonra bana hayat dersi vermeye kalktı kendince. yok ben bu güvensizlikle hayatta mutlu olamazmışım falan filan. amk ben maaşımın fazlasını bir seferde o bilgisayara yatırıp sorunla karşılaşınca tabii ki mutlu olmam mümkün değil, neyse..

    sonrasında şöyle bir ifadede bulundu. siz şimdi fotoğraf çektiniz ama ben istersem (içimde kötülük olsa anlamında söyledi sanırım bunu) alt kapağı değiştirir yine size aynı bilgisayarı veririm.
    verebilirsiniz dedim, vicdan meselesi sonuçta.. demek ki neymiş seri numarasının bir önemi yokmuş.

    neyse 1-1.5 saat sonunda her tarafı jelatinli yeni! cihazı aldım ve açıp kontrol bile etmeden eve geldim. freedos olduğu için windows falan yükledim. o da ne yine mavi ekran. haydaaa. dedim bir kere yaptı daha yapmaz derken 1 hafta içinde 3 farklı mavi ekran hatası aldım. 2 tanesi ilk cihazda aldığım mavi ekran hatalarının aynısıydı. bu sefer ilk aldığımda bana ne verildiyse her şeyi kutusuna koyup tekrar gittim. aynı sorunlarla karşılaştığımı ve mümkünse iade yapmak istediğimi söyledim. cihaza bakalım dediler, tabii ki dedim. baktılar ve mavi ekran hatası vermediğini söylediler. herhangi bir temizlik programı kullanıp kullanmadığımı sorunca ccleaner kullandığımı söyledim. sanırım programı kullanınca hata geçmişi falan da silinmiş neyse ama mavi ekran aldığımda telefon ile fotoğraf çektiğim için bu kısmı da halletmiş olduk.

    bu sefer cihazın parçalarını kontrol etmek için tekrar içeri aldılar. bir süre sonra ram hatası olduğunu istersem onarıp verebileceklerini veya istediğim doğrultusunda işlem yapacaklarını söylediler. ben de para iadesi istedim ve cihazı geri vererek paramı geri aldım.

    şimdi ben bunu niye yazdım. tamam teknik servis iyi, güzel, anlayışlı ama ben bir sorun ile oraya gelmişsem hatayı neden hemen bendeymiş gibi düşünüyorsunuz kardeşim. ben normal olmayan titreşim var diyorum, adam bana mekanik diskin çalışmasını gösteren video izletiyor. ben zaten makine mühendisliği okumuşum la yıllarca bana ne anlatıyorsun dönen bir şey var titreşmesi normal diye. değil kardeşim işte normal.
    ayrıca en son iade için gittiğimde cihazın çok satan bir model olduğunu böyle bir hatanın iki bilgisayarda da olmasının sebebini kullanıcıda aramak gibi bir öngörüde bulunmak nedir. al işte sorun cihazdaymış.

    kaldı ki bana yeni cihaz verdiğinizi düşünerek şunu merak ediyorum. bu kadar çok satan modelin 2 tanesinde ram hatası olacak ve bu iki bozuk model de beni bulacak öyle mi?

    zira aynı mavi ekran hatalarını yeni verdiğiniz cihazda da aldım.

    özetle, teknoloji şans işi arkadaş.

    gerek buradan gerekse başka yerden bir şey alınca kontrol mü ettiriyorsunuz, test mi ettiriyorsunuz artık yapın bir şeyler sonra uğraşmayın.
1599 entry daha
hesabın var mı? giriş yap