305 entry daha
  • kısa bir süre önce bu projede çalışmış iki mühendis ile konuştum. ikisinin de ortak söylediği: "bugün başlarsa en az 2 yıllık iş var". bugün başlarsa kısmı önemli -zira kendi gözlemim- hattın birçok kısmında 1 yıldır çivi bile çakılmıyor.

    özellikle suadiye - ayrılıkçeşmesi arası için halen net bir proje yok. marmaray hep 3 hat olarak planlanmışsa da özellikle erenköy'den sonra haydarpaşa'ya kadar ciddi problemler var (tarihi eser statüsündeki yapılar vb istimlak problemleri, arazinin zemin yapısı, lojistik problemler). yht gebze - haydarpaşa hattının (kağıt üstünde ilk projede olsa da yalan olmuş) söğütlüçeşme - ayrılıkçeşmesi hattı ile entegre olması gerekiyormuş ama, bu fiziki şartlarla projeyi daha da geciktirirmiş.

    3 hat olayı da yalan olduğu için (ve 3 hatlı projede istasyonların yeri değişecek iken) hat hızlı trensiz 2'li ray olarak devam edecek ve çoğu istasyonun yeri değişmeyecek. istasyon yapılacak diye yıkılıp istimlak edilen birçok ev ve iş yeri boşa yıkılmış oldu.

    oturduğum evin yanındaki 2 bina istimlak ile yıkılalı 2,5 yıldan fazla oldu. boş arsa, geceleri arabalarını çeken adamların müziğin sesini açıp adalar manzaralı bira içme mekanı olmaktan öteye gidemedi.

    biraz da goygoy; beyler tüm projenin asıl gecikme sebebi yenikapı - kazlıçeşme arasında bir durak daha eklemekmiş. böylece hattın kadim savunucusuna yakışacak "samatya" durağı hizmete girecekmiş.
454 entry daha
hesabın var mı? giriş yap