131 entry daha
  • uzun zamandır bilgisayarımdan airplay özelliğini kullanıp televizyon ekranına yansıtma yapamadığım cihaz, hani çok da kullandığım bir özellik olmadığı için bir iki aydır denediğimde çalışmayınca çok üzerinde de durmadım.

    bu sabah baktım ki, aynı şekilde telefon veya tabletten de görüntü yansıtamıyorum; dahası zaten cihazlarımda yansıtma seçeneğini açsam bile apple tv gözükmüyor.

    bunun üzerine şöyle bir arama yaptım nette, bunun ile ilgili apple forum sitelerinde geçen seneden beri yazılmış sayısız şikayetler gördüm, çoğunda da sürüm güncellemesi vs sonrası bu problemin meydana geldiği yazıyordu. yazılımların güncelliğini kontrol ettim, cihazları kapatıp açtım, beraber kapattım açtım, bluetoothları, wirelessları kapattım açtım filan derken pek sonuç alamadım yazılanlardan. zaten yazılanlara göre çoğu insan da sonuç alamamıştı.

    sonra tuttum, en nihayet tüm benzer arızalarda deneneceği üzere (troubleshooter mode on) apple tv ayarlarında wireless connection olarak ev ağına bağlı gözüktüğü ve doğru çalışıyor gözüktüğü halde ev ağına olan bağlantısını iptal ettim, sonra yeniden ağa bağlan dedim ve doğru bağlantıyı seçip şifreyi girdikten sonra tekrar bağlandığı anda sistem çalıştı, tüm cihazlarda airplay opsiyonu ve apple tv seçeneği yeniden çıktı. hani lazım olursa benzer şekilde birilerine, forum tadında buradan paylaşmak istedim.
359 entry daha
hesabın var mı? giriş yap