48 entry daha
  • 85- bu aralar ilgi ceken bir sosyal tarih konusu da tek kisinin yonettigi ulkelerde o lidere (veya o lider hakkinda) yazilmis mektuplarin, dilekcelerin incelenmesi.
    bu kapsamda yararli bir doktora tezi konusu, ataturk doneminde ona yazilan benzer belgelerin incelenmesi olacaktir.
    bu konuda arsive ulasimda hangi kisitlar ve kriterler mevcut su an bilmiyorum. ancak bunlarin asilabildigi veya sorun olusturmadigi durumlarda su sorulari cevaplamaya calismak yararli olacaktir.
    osmanli doneminde benzer pratikler ne olcude vardi, erken cumhuriyet tek lider yillarinda bu belgeler icerik ve sekilsel olarak hangi degisimlerden gecti?
    tek tek siradan vatandaslar, muhtarlar, yerel chp ve/ya devlet temsilcileri ne derecede bu sekilde ataturk'e ulasmaya calisti?
    uzerinde durulan konular nelerdi? donemin tum o siddetli donusumleri (ama ote yanda suregelen kimi devamliliklari) icinde bu mektup, dilekce, vb yazilar jurnalci nitelige veya devletici otokontrol mekanizmalarina donustu mu?
    son olarak erken 20. yy.daki ataturk cagdasi liderler hakkindaki mevcut calismalardan yararlanilarak daha karsilastirmali bir yol da kullanilabilir.

    86-hazir bir genel secime hazirlanirken, master tezi konusu olarak chp'den ayrilarak olusan partilerin farkli donemlerdeki ozellikleri -belki de karsilastirilarak- incelenebilir.
    ulker tarhan'in anadolu partisi ne olcude turhan feyzioglu'nun (c)gp'sine benziyor kisa ama enteresan bir alan olabilir ornegin. bu kapsamda sag ve sol ataturkculuk gibi ideolojik cerceveleri gozonune almak yararli olacaktir
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap