2039 entry daha
  • oy verdiğim parti. fakat hata yapıyorlar. tıkanıklık durumda olacaklar zaten belli. ben akp yerinde olsa milletvekili transfer ederdim tek başına iktidar için. bunu da en rahat sağlayacak vekiller bence mhp'de.. kimse de çıkıp bişey diyemez. 4 sene geçecek üstünden olan bitenin millet çoktan unutur. bahaneler de hazır olur. "istikrar sağlansın diye yaptık, bölücüler iktidar olmasın diye yaptık, ben ne yaptıysam milletimin refahı huzuru için yaptım, vatan için her görevi yapmak bizim boynumuzun borcu, ben hala mhp'liyim fakat ondan daha üstün vatanımız var" gibi argümanlarla milliyetçi kesim içinde zamanla sempatik bile olabilirler.

    bu yüzden hata yapmaktadırlar çünkü partisinden kopabilecek 10 15 milletvekili bulunabilir. aynı şey çok çok az ihtimalle de olsa hdp içinde geçerli. sayı o kadar olmaz ama kopartılabilecekleri mvler olur.

    demem şu ki partiyi seçime ya da çözümsüzlüğe taşımasınlar. hatta yapabiliyorlarsa akp'den kendi partilerine mv transfer etsinler ve chp ile iş birliği yapsınlar.

    edit: transfer direkt olmasa da bağımsız vekiller olarak olabilir.
4630 entry daha
hesabın var mı? giriş yap