26 entry daha
  • (bkz: http://i.imgur.com/jgkdtmx.jpg)

    bu mekanda 2014 yılında minipax festival adında bir festival düzenleniyor. yağmur yağınca -etkinlik ücretini ödeyerek alana giren- kimi kişiler araçlarına geçiyor. araçlarına geçen bu kişiler, mekânın güvenlik görevlisi tarafından araçlarından çıkmaya zorlanıyor. sonrasında ilgili etkinliğin facebook sayfasına "güvenlik görevlileri otoparkta park halindeki aracın içindeki kimseleri hangi hakka dayanarak arabadan çıkmaya zorluyor?" yazılıyor. "iş" bilgisi alanında "suma beach" yazan bir kişi cevap olarak "biraz düşünürseniz neden olduğunu anlarsınız. o denli büyük bir mekanda dün geceki partilerin yapılabilmesi için arkadaki ekibin nasıl uğraştığı hakkında en ufak bi fikir sahibi olmadan konuşuyor olmanız sadece sizin cahilliğiniz. tale of us'ı getirmeyi başardığınızda tekrar konuşalım" yazıyor. bu bilgileri paylaşmamda sakınca olduğunu sanmıyorum, zira bu yazışma etkinlik sayfasında 3. kişilere açık şekilde yapılıyor, yani özel mesaj yoluyla değil.

    - suma beach'te, yağmurlu bir günde araçlarına geçen müşteriler araçlarından dışarı çıkmaya zorlandı. ki bu cevabı yazan kişi "hayır, böyle bir olay gerçekleşmedi" demiyor. böyle ifadede bulunmadığı gibi, bu yaptıklarının aslında doğru olduğunu ifade ediyor. araç, tıpkı bireyin özel hayatına keyfi müdahalede bulunulamayacak mekanlardan birisi olan konut gibi, "kapalı alan"dır. nasıl ki evinde bulunan birey keyfi olarak evinden dışarı çıkmaya zorlanamıyorsa, aracından dışarı çıkmaya zorlanamaz. üstelik ticari bir işletmenin kararı doğrultusunda güvenlik görevlileri tarafından asla zorlanamaz (buraya bu satırları yazmadan önce, hukuk mezunu olan ve bilgisine güvendiğim bir arkadaşıma danıştım, kendisinin de görüşü aracın bir 'kapalı alan' olarak değerlendirildiği ve aracındaki kişiye keyfi şekilde müdahalede bulunamayacağı yönünde).

    - biraz kinayeli de olsa, normal bir üslup ile bu mekanın sayfasına soru yönelten müşteri, cevap olarak "(...) sizin cahilliğiniz (...)" şeklinde bir dönüş alıyor.

    - güvenlik görevlisinin hangi hakka dayaranak aracındaki bir kişiyi aracından dışarı çıkmaya zorladığı sorusuna verilen cevapta "tale of us'ı getirmeyi başardığınızda tekrar konuşalım" şeklinde ibare var. mantığa bakın. bu mantığa göre cevabı yazan kişi, iyi kötü bir ünü olan falanca grubunun yer aldığı festivale gittiği zaman olumsuz geri dönüş bildirme veya eleştirme hakkına sahip değil, çünkü falanca grubunu kendisi festivale getirebilmiş değil.

    - havadar olması, zaman zaman iyi müzik sunması, müşterilerinin genellikle diğer müşterilerin hareket alanına karşı saygılı olmaları ve genel olarak müşteri profilinin rahat kimseler olması burası için bir artı. ama diğer yandan, bu denli para odaklı hareket eden bir yönetim anlayışı var. buna ek olarak yiyecek olanakları kısıtlı. şehir merkezinde bedava verilse, abartmıyorum, bedava verilse asla yenmeyecek küçücük sosisli ekmek 15 tl idi geçen sene. makarna da en son aynı şekilde, buzdolabından çıkarılmıştan hallice idi. buradan bir şey yemektense 1 tl'lik bisküvi yemeyi tercih ederim.

    - alkol-yiyecek fiyatları olarak istanbul'un lüks eğlence merkezleri ile benzer düzeyde. bu noktada bir şey söylemiyorum, zira fahiş olmamak üzere, işletmelerin kendi fiyatlarını belirleme hakkına saygı duyuyorum. ama sunulan yiyecek kalitesine göre fiyatların abartı olduğunu düşündüğümü belirtmek sanıyorum ahlaki açıdan gayet uygun.

    sonuç olarak; o havadar yerine ve sunduğu müziklere karşın, yönetilme tarzından dolayı övgü ile bahsedebildiğim bir yer değil. öyle ki, bu belirttiğim hadiseden sonra gitmeme kararı almıştım. hem özgürlük, sevgi vesaire mottolarından bahset, hem de yağmur yağınca araçlarına geçen kişileri zorla dışarı çıkar, daha sonra bunu savun, bunun hangi hakla yapıldığını soran kişiye ise 'sizin cahilliğiniz' şeklinde dönüş yap. hani sevgi, hani özgürlük? zaten, bakınız burası çok enteresan, özgürlükten en çok bahsedenler genellikle ona en çok zarar veren kişiler oluyor. 'insanları zorla araçlarından çıkarmayı sizden öğrenecek değiliz'.

    ağustos ayında düzenlenecek bir etkinlikten dolayı mecburen yeniden gideceğim, ama bu yaz buraya gitme sayım muhtemelen 1'i geçmeyecek.

    sanırım tüm bunlardan dolayı babylon kilyos'un açılmasına ayrı bir sevindim. zira babylon kilyos'un buraya iyi bir alternatif olacağına dair ümitliyim.
44 entry daha
hesabın var mı? giriş yap