318 entry daha
  • 24 mayısta başlayan ilişkimizin 102 saat sonunda bu sabah 07.00 sularında son bulduğu oyun. yaptığımız seçimlerle oyunun sonuna doğrudan etki ediyoruz. geralt of rivia olarak da son maceramız yanlış bilmiyorsam.

    oyunda işinize yarayacak birkaç detay var:

    1-axii skilli'nin ilk upgradeni 3. seviyeye erken lvl'larda yükseltirseniz oyunda bazı karakterlere fazladan para vermekten(rüşvet), iyilik yapmaktan (görev), dövüşmekten kurtulur zaman kazanırsınız.

    2-gwent en başta ilgi çekici gelmeyebilir bir yerden sonra ana görevlerden daha zevkli hal alıyor. kartları toplayın ve işiniz merchantlara düştüğünde en azından 1 el oynayın yenmeniz durumunda merchant size bir adet kart veriyor. ayrıca bazı kartları senaryo gereği belli aralıklarda alabiliyorsunuz ya görev ortadan kalkıyor ya satıcı ortadan kayboluyor, ya da adama kız kardeşinin öldüğünü söylüyorsunuz ve siktir git başımdan yastayım cevabını alıyorsunuz ona göre.

    3-ana görevlerin dışında da görevler var tek düze oynamayın siz kaybedersiniz. oyunun ortalarına doğru görevler zorlaşınca zırh ve silah yaptırmanız gerekecek bir blacksmith kardeşe. bir de bakıyorsunuz cepte para yok. ana gelir kaynağınız contractlar.

    **contractlara hemen okey demeden önce pazarlık edin. base fiyattan 35 oren fazla isteyin. bu çok fazla diyecek karşı taraf. bir kez daha 35 oren fazla olan teklifi gönderin. bir kez daha hayır cevabı alacaksınız. ardından 30 oren fazla teklif verin bir kez daha hayır cevabı aldınız son olarak 24-25 oren fazla teklif verin. büyük ihtimalle kabul edecektir.

    **contract'ı kabul ettiniz, görevi halletiniz, bossu gözlerinden öpüp uğurladınız. sıra ödülü almak için görevi veren arkadaşın yanına gitmeye geldi ama o da ne adam size kardeş para yok haftaya 2 katını veririm diyor. adamın üstüne atlayıp parçalamayın gerçekten de 1 hafta sonra 2 katını ödüyor. böyle birkaç olay daha var halka karşı ılımlı olun.

    **contracların ve haritada ? ile gösterilen görevlerin bulunduğu çevrede recipe'ler oluyor genelde. bossu kestim benden bu kadar demeyin ilerde fıldır fıldır ararsınız o recipe'leri.

    4-second quest kısmında doğrudan karakterimizin sonuna, skellige'nin geleceğine ve ciri'nin tercihlerine etki edecek görevler var. görev tanımında kişisel bir sebep için birileri sizi bir yere çağırıyorsa gidin mallık yapmayın üzülürsünüz.

    5-skill pointleri tüm yeteneklere birden vermeyin. sonuçta kullanabilmek için sağ taraftaki boşluklara yerleştirmeniz gerekli. mutagenleri de skiller ile uyumlu yerleştirirseniz extradan bonus kazanırsınız. örneğin fast attack-strong attack-battle trance skillerini yerleştirdiğiniz kısmın mutageni'ni %5 attack power seçerseniz o %5'in %20 olduğunu göreceksiniz.

    6-oyunda bazı potionlar çok önemli. mağaralar ve pek çok contract görevleri bildiğin zifiri karanlık yerler ve rakibin saldırısından refleks olarak kaçıyorsunuz. cat potion bu tarz yerlerde en büyük yardımcınız. diğer önemli potion ise swallow potion. savaş içinde canınızın dolmasını hızlandırıyor. bu iki potionun recipe'ni bulmaya çalışın.

    7-greater rune'ları 20lvl altı silahlara işlemeyin boşuna çünkü 20lvl üstü kılıçlar hem atak hem de bonus yönünden oldukça üstün alt seviye kılıçlardan. greater stun rune'nu hattori usta 1.5k orene satıyor örnek vermek gerekirse.

    8-alchemy and crafting item bölümünden hiçbir şeyi satmayın. hiç düşünmeyeceğiniz bir çiçek,böcek bi anda kıymete biniyor. tek bir item için şehir şehir gezdiğimi bilirim.

    9-en başta size verdiği witcher armorları atmayın. onlar upgrade edilebiliyor. belki oyun içinde daha iyilerine ulaşabiliyorsunuz ama göze o zırh kadar hitap edeni yok. 24lvl da bi pembe tunik giydim zırh diye, 31lvl oldum anca çıkardım. eskiden ortamlarda what a freak diyorlardı bu zırhı giydikten sonra what a boşzamanlarındavurduruyor denmeye başlandı.

    10-fistfighting görevlerini yapın. rakip sizden 6-7lvl yüksek bile kazanmak zor değil. rakibiniz tam power punch sallarken fast attackla indiremeyeceğiniz rakip yok. durden the tailor'a selam olsun.

    11-*spoiler*
    oyun göndermelerle dolu. odun gibi oynamayın az etrafınıza bakın. mesela ciri'yi bulduğunuz evde 4 cüce var. 3 cüce de dışarıda kaybolmuş durumda. pamuk prenses'e güzel bir göndermeydi. mobby dick, game of thrones, lord of the rings, star wars, kill bill, fight club...

    not:gelen mesajlara ve hatırlayacağım bilgilere göre birkaç ipucu daha gelebilir. fast traveldan uzak durarak oyunun tadını çıkarın.
4049 entry daha
hesabın var mı? giriş yap