245 entry daha
  • umutsuzca bu başlığı okuyorsaniz sivilceye çözüm bulmak için manyak gibi en son eksiden medet umar hale gelmissiniz demektir. nacizane kendi tecrubelerimi yazayım belki birine yararim dokunur.

    efendim ben 5-6 sene once zoretanin tedavisi gordum ve bu sene başına kadar bebek popiskosu gibi yüzle gezdim. nolduysa cenemde yanagimda tek tük sivilceler çıkmaya başladı. hayir amk sivilceleri çıkıyorlar üstüne iz birakiyorlar. yani iki uc tane ama o izler aylarca geçmiyor. yıllardır unutmusum sivilceyle nasıl basedilir. bir ton şey denedim. ısotrexin, clindoxyl, dogal sabunlar, yaglar. en son cozum buldum sanirim.
    - oncelikle bir doktora gorunmekte fayda var. bazen hormonal sebeplerden vs. çıkabiliyor. kadınlarda özellikle hastalık belirtisi olabilir.
    - cildiyeye giderseniz size clindoxyl, imex, sivex, isotrexin falan verir ilk başta. valla illa denerim sonuçta adam/ kadın tip okumuş bi bildiği var sana ne oluyo amk derseniz deneyin.ama bana iyi gelmemişti. yani geldi de yeni sivilce cikmasini engellemiyor. olani geciriyor bu arada deriyi de inceltiyor. aman diyim.
    - ilk olarak iyi bir temizleyici seçin. ciltteki tüm yağı sokup atmayacak hassas bir seyler. benimki: youderm. la roche possay, avene falan da ovuluyor. dermokozmetik bi şeyler alin derim. yüzünuze surceksiniz amk paraya kıyın.
    - ikincisi: iyi bir nemlendirici. benim yüzüm yağlı nemlendiriciye ihtiyacim yok demeyin kırışır kalirsiniz 30 yaşında. ayrıca nemsiz kalan cilt daha fazla yag salgilarmis. daha fazla yag= sivilce. benimki: sabah youderm, aksam topicrem. yine bakin iste su bazli güzel bi seyler bulursunuz.
    -benim icin asıl çözüm: gül suyu ve çay ağacı yağı oldu. saf gul suyu icine (benimki otaci) 10 15 damla çay ağacı yağı damlattim. yıkadıktan sonra yüzümü bununla tonikliyorum. ıki haftada pırıl pırıl oldu yüzüm.
    yeni sivilce çıkacağını farkedersem kulak çubuğunu ıslatıp bir kac damla cay ağacı yagi damlatip sürüyorum. hop sihir gibi. ertesi gun yok oluyor. lekeler icin de iyi geldiğini söylüyorlar ama daha onu deneyimleyemedim. hafif renk açması belki.
    çay ağacı yağını da rossmandan almıştım. aktarlar da vs de var. ama dogal olmasına dikkat edin. benn usenmesem gul suyunu da yağı da doa kozmetikten söylerdim de usendim.
    -yüzünüze olabildiğince doğal şeyler sürün. maske yapcaksaniz kil maskesi, peeling icin de dogal maskeler filan. doğayı hafife almayın:)
    haydi bebek poposu gibi suratinizla mutluluklar.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap